Atnaujintas 2003 m. vasario 28 d.
Nr.17
(1121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Rinka
Aktualijos
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Valdas Adamkus priėmė pirmosios ir paskutiniosios Vyriausybių ministrus

Kadenciją baigiantis prezidentas Valdas Adamkus paskutinę savo darbo dieną Prezidentūroje priėmė pirmosios po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo Vyriausybės narius

Gedimino Žilinsko (ELTA) nuotrauka

Kadenciją baigiantis prezidentas Valdas Adamkus antradienį, paskutinę savo darbo dieną, Prezidentūroje priėmė pirmosios po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo Vyriausybės narius. Buvę ministrai, tarp kurių nebuvo pirmosios Vyriausybės premjerės Kazimieros Prunskienės, padėkojo V.Adamkui už nuveiktus darbus, palinkėjo sveikatos.
Pasak Romualdo Ozolo, tuo metu ėjusio Ministrės Pirmininkės pavaduotojo pareigas, susitikimas su Prezidentu buvo “šiltas ir turiningas”, buvo kalbėta ir apie dar neišspręstas problemas bei V. Adamkaus ateities planus. “Iniciatyvų Prezidentas turi labai daug, - sakė po susitikimo R. Ozolas. - Remdamasis savo pažintimis ir autoritetu V. Adamkus ir ateityje galės reikšmingai darbuotis”.
Tą pačią dieną kadenciją baigiančiam prezidentui V.Adamkui dabartinis Ministrų kabinetas atsisveikindamas padovanojo antikvarines žvakides ir trylika rožių - tiek, kiek yra Ministrų kabineto narių. “Trys rožės šioje puokštėje yra itin gražios”, - įteikiant gėles juokavo premjeras Algirdas Brazauskas, turėdamas galvoje tris ministres moteris.
“Šie metai buvo paženklinti tarptautiniais laimėjimais, kurie pripažinti ir Lietuvos žmonių. Su dėkingumu noriu išreikšti pagarbą už atliktą darbą, kurio rezultatais džiaugiasi visa Lietuva. Nėra jokios abejonės, kad referendumo rezultatai dėl stojimo į Europos Sąjungą bus teigiami, o bet kokios abejonės tėra tik nereikalingas žmonių gąsdinimas”, - kalbėjo V. Adamkus.
Ministras Pirmininkas kvietė Prezidentą ir toliau domėtis Vyriausybės darbu bei padėti patarimais. “Nors mūsų Vyriausybė neilgai dirbo su jumis, Prezidente, tik šiek tiek daugiau nei pusantrų metų, tačiau visų ministrų vardu drįsčiau pasakyti, jog tai buvo geri bendradarbiavimo metai, juolab kad jie nebuvo lengvi - praėjusiais metais vyko derybos dėl mūsų narystės ES ir NATO”, - sakė A. Brazauskas. Jis taip pat išreiškė viltį, kad dar nekart teks su prezidentu V.Adamkumi padiskutuoti, išklausyti jo pasiūlymų, Vyriausybės darbo vertinimų.
“Būsiu aktyvus ir gyvas”, - Vyriausybei pažadėjo V. Adamkus, linkėdamas bei prašydamas įgyvendinti visus prisiimtus įsipareigojimus.
Premjeras A. Brazauskas Vyriausybės vardu įteikė kadenciją baigiančiam prezidentui V.Adamkui dovaną - XIX a. pabaigos porines autentiškas paauksuotos bronzos žvakides su porceliano gėlėmis.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija