Atnaujintas 2003 m. vasario 28 d.
Nr.17
(1121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Rinka
Aktualijos
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kai namuose nelieka Dievo

Dabar daug kas stebisi, kad Lietuvoje klesti paleistuvystė, smurtas, girtuoklytės, žmogžudystės, narkomanija. Bet ko norėti - juk dažni namai likę be Dievo, be švenčių, be palaimos, ir kunigai kalėdodami ne visus namus aplanko, nes jie nepageidaujami, nelaukiami.
Žinau moterų, kurios, laukdamos kalėdojančio kunigo, bėga pas kaimynes skolintis kryželio. Sako, kam čia pirkti, jei per metus tik vieną kartą jo reikia. Išėjus kunigui, kryželį vėl išneša iš namų. Sienos tuščios, be jokio švento paveikslo. Bažnyčios nereikia, maldos nereikia. Kai kurie žmonės sako: „Kam eiti į bažnyčią, juk iš to nėra jokios naudos“. Daug žinau pavyzdžių, kai į tokius namus atslenka nelaimės: besaikis gėrimas, keiksmai, muštynės, paleistuvystė. Taip elgiasi tėvai, jų pėdomis seka vaikai.
Aš tvirtai įsitikinusi, kad, karštai meldžiantis, Dievas tikrai padės. Man pačiai malda daug padėjo. Už tai dėkoju Dievui.
Labai dažnai prisimenu mamos ir močiutės žodžius: „Vaikai, visada būkite su Dievu, niekad nepamirškite Jo, tada visuomet jums seksis“. Taip ir yra.

Joana JANKAUSKIENĖ
Virbalis,
Vilkaviškio rajonas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija