Atnaujintas 2003 m. kovo 7 d.
Nr.19
(1123)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Atmintis
Ūkis
Nuomonės
Pasaulis
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Lietuvos savižudybė?

Žinodami svarbiausiąjį dabar ligi gegužės ir ilgiems laikams lemtingą dalyką, klausiame: kaip atrodys Lietuvos referendumas?
Renkantis arba europietiškos tvarkos ir iš ten einančių pažangių permainų prošvaistę, arba posovietinio užkampio atsilikimą, gali įvykti visaip. Ypač kai stoka būtent tokio supratimo ir konkrečių pavyzdžių, padrąsinimų. Pasilaidoti abuojumo pelkėje nesunku. Nereikės nei karinės invazijos, kaip į Čečėniją, nei svetimųjų ekspedicinio korpuso balsavimo. Invazija į protus įvyko seniai, truko dešimtmečius, ir vietinis ekspedicinis korpusas darbuojasi. Antai vaikšto po butus kažkokie neva “sociologai” ir klausinėja piliečių, ar dalyvausią referendume, ar jau gavę informacijos, kad Europos Sąjungoje benzinas kainuos dvigubai brangiau! Per televiziją buvo organizuotas apgaulingas šou, neva Europos Sąjunga reikalaujanti kiaulių garduose spalvotų žaislų.


Dėl Viktoro Uspaskich referendumo

Pareiškimas

Turtingiausias Seimo narys Viktoras Uspaskich, Kėdainių suverenas, įsigeidė turėti savo seimą. Jam ankšta viename rajone. Savo tvarką jis nori įvesti visoje Lietuvoje. Šiam tikslui V.Uspaskich organizuoja referendumą, pasisamdęs keletą tūkstančių parašų rinkikų, daugiausia jo vadovaujamos Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos (LVDK) darbuotojų. Jei išrinktas į V.Uspaskich seimą asmuo jo neklausys, o balsuos pagal savo sąžinę, jis organizuos neklusniojo atšaukimą.
Pasirodo, Lietuvoje dabar tai nėra sunku, jei turi pinigų ir gali su Maskvos “specialistų” pagalba sukurti reikiamą “technologiją” ar “mechanizmą”. Gal ir kurti nereikia. Referendumo iniciatorių siūloma tvarka Lietuvoje buvo 1990-1992 metais, iki Lietuvos Respublikos Konstitucijos įsigaliojimo. Tos tvarkos rezultatas buvo Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo subyrėjimas ir LDDP vienvaldystė. Jei šis referendumas pavyktų, tai Lietuvą valdytų vienintelė “Rusiškų pinigų” partija. Lietuva vykdytų ne savo, o Rusijos politiką. Lietuviškos politinės partijos būtų sunaikintos, jos netektų vystymosi ir stiprėjimo pagrindo.


Gerbti galima tik tautai nusipelniusius

Dar kartą apie nelemtus sausio 23 dienos įvykius Lietuvos mokslų akademijos salėje.
Mes dėkojame jums, gerbiamas akademike Benediktai Juodka, kad atsiribojote nuo šios nusikalstamos akcijos ir nepaniekinote mokslo šventovės, nepaniekinote kovojančios, bet nenugalėtos tautos. Visgi nusikaltimas Mokslų akademijoje įvyko. Todėl reikia nuodugniai išsiaiškinti ir nubausti atitinkamus asmenis, padėjusius bolševikams niekinti laisvės kovotojus ir įžeidusius Lietuvos patriotus.
Mes nesistebime bolševikų siautėjimu, jie taip užprogramuoti ir kitokie nebus. Bet stebimės ir piktinamės, kad mokslo šventovėje bolševikai gali nebaudžiami skleisti savo propagandą.