Atnaujintas 2003 m. kovo 7 d.
Nr.19
(1123)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Atmintis
Ūkis
Nuomonės
Pasaulis
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Mormonai. Jų bažnyčia ir mokymas

Visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, veikia ne vien krikščioniškos bendruomenės, bet ir įvairios sektos. Jos daro žalą šių dienų žmogui, ypač jaunuomenei. Viena tokių sektų yra mormonai.
Brazilijoje, San Paule, katalikiškoje parapijoje uoliai besidarbuojantis prel. J.Šeškevičius domisi tiek savo parapijiečių, tiek visų lietuvių tikėjimo reikalais. Jam svarbu ir Lietuvos žmonių gyvenimas, mūsų dorovė, dvasingumas, tikėjimas.
Kunigas sunerimo sužinojęs, kad Lietuvą iš kitų kraštų pasiekė mormonų tikėjimo misionieriai, besistengią į savo pusę patraukti mūsų tautiečius. Tam jie naudoja įvairias psichologinio poveikio priemones.
Prel. J.Šeškevičius siūlo mūsų skaitytojams rašinį apie mormonus, jų tikėjimo kilmę ir filosofiją.

Prieš porą dešimtmečių mūsų parapijos gatvėmis vaikščiojo du baltais marškiniais, juodais kaklaraščiais ir juodomis kelnėmis pasipuošę jaunuoliai. Prie kiekvienų kiemo vartelių plojo rankomis (kaip Brazilijoje įprasta), lankė šeimas.
Vieną dieną, sutikęs juos gatvėje, pakalbinau. Kas jie yra ir ką veikia? Jie atsakė esą Paskutinių dienų šventųjų bažnyčios misionieriai. Aš jiems sakau: "Tai nelabai gerai, kad lankote parapijiečius, o kleboną aplenkiate." Pasiteiravę, kur gyvenu, pažadėjo apsilankyti. Ir tikrai po poros dienų jaunuoliai atėjo į kleboniją.