Atnaujintas 2003 m. kovo 14 d.
Nr.21
(1125)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Vilniaus arkivyskupijoje

Vilniaus dekanate

Gyvojo rožinio kalbėtojai ne vien meldžiasi

Vilnius. Šv. arkangelo Rapolo bažnyčioje veikia Gyvojo rožinio maldos brolija, turinti įstatus. Ją sudaro aštuonios grupės. Kiekviena grupė turi penkiolika narių ir vadovą. Visai brolijai vadovauja jauna, energinga, veikli pirmininkė Raimonda Liepienė.
Gyvojo rožinio malda yra ne vien asmeninė, bet ir bendruomeninė malda. Švč. M. Marijos globa ir palaima lydi kiekvieną narį. Paslapčių meditacijoje jie semiasi stiprybės gyvenime ir veikloje iš Jėzaus ir Marijos.
Gyvasis rožinis ne tik kalbamas ir medituojamas. Kiekvieną sekmadienį vakarais jis giedamas bažnyčioje prieš vakarines Šventojo Tėvo intencijomis, parapijos, vyskupijos, Bažnyčios ir kiekvieno nario intencijomis. Visi troškimai, reikalai ir rūpesčiai, maldavimai ir dėkojimai įpinami į giedamojo rožinio maldą. Pirmaisiais mėnesio sekmadieniais šv. Mišios aukojamos gyvojo rožinio intencijomis, prisimenant gyvuosius ir mirusiuosius. Bendriems reikalams aptarti brolija renkasi du kartus per metus. Paskutinis susirinkimas įvyko kovo 2 dieną. Brolijos nariai papasakojo apie savo veiklą. Pasirodo, jie ne vien meldžiasi: 2001 metais klebono kun. Valentino Virvičiaus iniciatyva Gyvojo rožinio brolija bendromis aukomis surengė Kūčias vargšams. Per praėjusių metų šv.Kalėdas bažnyčios kriptoje buvo organizuota šventė vargšams. Jie buvo pakviesti prie šventinio stalo, klausėsi vaikų koncerto. Taip pat dainavo populiarus dainininkas Simas (Babravičius).
Kone kiekvienas Gyvojo rožinio brolijos narys dalyvauja karitatyvinėje veikloje: lanko ir globoja ligonius, lanko kalinius, maitina vargšus, benamius. Tačiau ne vien duona žmogus gyvas. Ne vienas gyvojo rožinio kalbėtojas gieda bažnyčios chore, dalyvauja suaugusiųjų evangelizacijoje, vaikų ir jaunimo katechizacijoje. Kai kurie dalyvauja etnografiniuose ansambliuose, tremtinių choruose. Šv. arkangelo Rapolo parapijos Gyvojo rožinio maldos brolija yra didelė bendruomeninė jėga parapijos veikloje.

Aldona KAČERAUSKIENĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija