Atnaujintas 2003 m. kovo 21 d.
Nr.23
(1127)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Pasaulis
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Mums rašo
Lietuva
Atmintis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kokią spaudą skaitome?

Uolūs „XXI amžiaus“ skaitytojai, kurie jau daug metų nesiskiria su šiuo laikraščiu, nuoširdžiai kreipiasi į visus katalikus, kviesdami kuo aktyviau skaityti ir paremti katalikišką spaudą, nes dvasinė savišvieta taurina sielą, plečia pasaulio pažinimo bei supratimo ribas, akiratį. Apie tai savo mintimis ir dalijasi aktyviausi „XXI amžiaus“ bičiuliai.
Valė Dirmontienė iš Plungės: Kiekvieną kartą, kai paimu į rankas naują „XXI amžiaus“ numerį, su juo nesiskiriu, kol bent trečdalio neperskaitau. Ypač mane domina bažnyčios reikalai, Šventojo Tėvo Jono Pauliaus II mintys, jo patarimai bei patvarkymai, tobulinant Kristaus įsteigtą Bažnyčią. Ir ne taip uoliai lankančiam bažnyčią yra čia apie ką paskaityti. Daug ir plačiai rašoma apie kaimiečių gyvenimą, gvildenamos šiandieninio jaunimo problemos, pateikiami skaitytojų laiškai. Visados yra laukiami mūsų Lietuvos vyskupų rašiniai. Pasiskaitai tokių dvasios ąžuolų minčių ir jau geriau, jautriau, nuoširdžiau apie viską mąstai. Kviečiu visus katalikus: prenumeruokime arba pirkime šį leidinį, bet be jo nebūkime. Atgavome bažnyčias - įsileiskime ir katalikišką spaudą į savo namus, tiksliau, į savo sielas, širdis ir protus!
Bronė ir Stasė Vaitkutės iš Plungės rajono: Mes abi skaitome „XXI amžių“. Paskaitome viena kitai netgi garsiai. Puikus laikraštis! Apie viską teisingai rašoma. Gaila, kad su „XXI amžiumi“ susipažinome tik prieš porą metų. Kiek puikiausių dalykų liko mudviejų neperskaityta! Mūsų pavyzdžiu šiemet pasekė ir kaimynas. Jau antras mėnuo, kai jis skaito ir turbūt dar ilgai skaitys, nes ir jam šis laikraštis labai artimas savo dvasia.
Ona Mickienė iš Žemaičių Kalvarijos (Plungės r.): Jeigu kieno nors namuose nematau nei kryžiaus, nei katalikiškos spaudos, taip ir norisi sušukti: broli, sese, tu save vadini kataliku, bet kodėl tavo namuose nėra kryžiaus, nėra jokios katalikiškos spaudos? Kad gyvuotų „XXI amžius“, turime patys jį remti, t.y. prenumeruoti arba pirkti iš spaudos platintojų. Geriau kitokių dalykų atsisakykime, o „XXI amžių“ visuomet turėkime po ranka. Jeigu remiame katalikišką spaudą, tai mes remiame ir Dievo Žodį, kurį gerbia kiekvienas, save vadinantis kataliku. Žinoma, geras dalykas yra ir rožinys su maldaknyge, bet ne mažesnį dvasinį peną gali suteikti ir katalikiška spauda.
Benė Navickienė iš Varnių (Telšių r.): Kiek išleidžiu pinigų pirkdama „XXI amžių“ ir kitus katalikiškus leidinius, tiek paskui man Dievas grąžina. Žinoma, dvasiniu pavidalu, nes jaučiuosi pamaitinusi savo sielą. Skaitydama katalikiškus laikraščius arba žurnalus, regis, šnekuosi su pačiu Dievu, įsiklausau į Jo mintis, pamokymus. Neįsivaizduoju, kaip galėčiau save vadinti katalike, neparemdama katalikiškos spaudos.
Juzė Burneikienė iš Telšių: Aš teskaitau tik du katalikiškus leidinius: „XXI amžių“ ir „Katalikų pasaulį“. Dar nuolat klausausi „Mažosios studijos“ laidų. Iš „XXI amžiaus“ gaunu daugiausia ir naujausių žinių. Man patinka, kad „XXI amžiui“ rašo didieji Lietuvos Bažnyčios autoritetai. Jų mintys svarios, gilios ir argumentuotos. Visados ieškau arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus straipsnių.
Silvija Mitkevičienė iš Tryškių (Telšių r.): Su „XXI amžiumi“ susidraugavau nuo pat jo pirmojo numerio pasirodymo. Jis atspindi tikrąją Lietuvos padėtį. Pirmiausia puolu skaityti Petro Katino straipsnius. Aštrūs jie, bet teisingi! Lietuvai šiandien kaip tik ir reikia teisingumo, o kai kam ir geros „pirties“ bei imtis atsakomybės už iššvaistytus Lietuvos turtus, už sužlugdytą žemės ūkį, pramonę. Ar už tokią Lietuvą stovėjome Baltijos kelyje? Daugumą atsakymų galime rasti P.Katino komentaruose.
Klaipėdietė Joana Saudargienė: Malonu, kad kunigai supažindina žmones su katalikiška spauda ir dar patys ją propaguoja. Turiu seserį Kvėdarnoje (Šilalės r.), pas kurią dažnai nuvažiuoju. Ten dirba veiklus kunigas K.Žąsytis, kuris tarp savo parapijiečių propaguoja „XXI amžių“ , vaikams siūlo skaityti „Kregždutę“. Net į Drobūkščių koplyčią, kai tenai yra aukojamos šv. Mišios, klebonas nuveža vaikams pluoštelį „Kregždučių“. Pats yra parašęs ir išleidęs „Kvėdarnos parapijos istoriją“. Jeigu visi kunigai būtų tokie veiklūs, koks yra kun. K.Žąsytis, tai kiekvieną Lietuvos tikintįjį pasiektų katalikiška spauda. Kunigai turėtų ne tik pamokslauti, bet ir rūpintis parapijiečių savišvieta.

Skaitytojų mintis užrašė
Regina ŠIMAITIENĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija