Atnaujintas 2003 m. kovo 26 d.
Nr.24
(1128)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Pasaulis
Laikas ir žmonės
Kultūra
Darbai
Literatūra
Žvilgsnis
Atmintis
Aktualijos
Nuomonės
Lietuva
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Dviejų autorių darbai

Projekto kuratorė menotyrininkė Jurgita Ludavičienė (viduryje) su parodos autoriais

Autoriaus nuotrauka

Sostinės Gintaro muziejuje–galerijoje kovo 7-ąją atidaryta Lauros Kavaliūnaitės juvelyrikos ir Algio Kucharskio fotografijos paroda bendru pavadinimu “Sunerti kartu”.
Vilniaus dailės akademijos dizaino ir juvelyrikos specialybės pirmo kurso magistrantė L. Kavaliūnaitė iš plonos sidabro vielutės veria papuošalus. Jie yra neįsivaizduojami be kūno - tarsi servetėlės apgula jį, ištrindamos ribą tarp papuošalo ir rūbo. Autorę akivaizdžiai žavi sidabrui būdingas blizgesys ir baltas jo švytėjimas. Kūriniai estetiški, puošnūs, efektingi, tačiau drauge jie išlaiko tam tikrą santūrumą ir subtilumą.
Profesionaliam skulptoriui A. Kucharskiui fotografija yra tarsi bandymas išreikšti savo jausmus. Fotoaparato užraktą pirmąjį kartą jis nuspaudė būdamas šešerių metų. Fotografavo fotoaparatu “ Smena”. Kiekvieną jo juostelės kadrą tekdavo persukti, todėl jie vienas ant kito “ sulipo”. Fotografuodamas menininkas nešykšti fotojuostelės. Parodai jis pateikė keturiolika nuotraukų–kiekvienai jų sunaudojo maždaug po vieną 36 kadrų juostelę.
L. Kavaliūnaitės juvelyrika ir A. Kucharskio fotografijos susinėrė į vieną visumą. Skirtingi žanrai papildo vienas kitą, taip sukurdami paslaptingumo, lengvumo, subtilumo kupiną atmosferą.

Bronius VERTELKA
Vilnius

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija