Atnaujintas 2003 m. kovo 28 d.
Nr.25
(1129)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Aktualijos
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Atmintis
Nuomonės

Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Lietuvos politinių kalinių sąjungos ir
Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos
Tarybų jungtinės konferencijos

Kreipimasis

Į visus buvusius politinius kalinius, tremtinius, laisvės kovotojus, jų šeimas ir visus Lietuvos žmones

Mielos ešelonų sesės ir broliai, brangūs tėvynainiai Lietuvos piliečiai! Artėja gegužės 10-11 dienos, kai būsime pakviesti tarti žodį dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje - dėl mūsų Tėvynės ateities!
Už Lietuvos sugrįžimą į Europos tautų šeimą pasisako Bažnyčia, Prezidentas, Seimas, Vyriausybė bei kitos institucijos ir organizacijos. Atrodo, abejonių dėl referendumo sėkmės neturėtų būti. Deja, stebint pastaruosius įvykius tėvynėje, ypač politinius įvykius ir visuomenės nuomonių sumaištį, darosi neramu dėl mūsų šalies ateities. Dabar, kai turėtume džiaugtis iškovota galimybe tapti visateisiais laisvais nenualintos okupacijų Europos piliečiais, akivaizdžiai matome mums priešiškų jėgų pastangas boikotuoti referendumą. Rusija tebepuoselėja viltį apie supervalstybę, viešai deklaruoja amžinus Rusijos interesus rytiniame Baltijos krante, neatsisako pretenzijų į šį krantą. Prisiminkime, kad, 1940 metais atplėšti nuo Europos, netekome valstybingumo. Taigi buvimas Europoje yra mūsų nepriklausomybės sąlyga.
Mes, buvę partizanai ir jų rėmėjai, kaliniai, tremtiniai ir kiti nukentėję nuo okupantų Lietuvos žmonės, šiuo ypač atsakingu metu prisidėkime prie mūsų visų bendrų pastangų ir aktyviai dalyvaukime referendume už narystę Europos Sąjungoje. Padėkime abejojantiems ir suklaidintiems mūsų piliečiams suprasti, kad jų pačių ir jų vaikų saugesnė ir turtingesnė ateitis priklausys nuo šio apsisprendimo.
Kvieskime savo artimuosius, kaimynus, pažįstamus nebūti abejingiems ir dalyvauti referendume dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje. Dalyvaukime ir balsuokime „už“!
Nesileiskime klaidinami kitokiais „referendumais“ ir perspėkime kitus apie jų organizatorių pažadų klastą. Visų jų vienintelis tikslas - sutrukdyti Lietuvai sugrįžti į civilizuotų Europos tautų šeimą. Tikėkime mūsų pasirinkto kelio teisingumu.

Vytas MILIAUSKAS,
Antanas STASIŠKIS,
posėdžio pirmininkai

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija