Atnaujintas 2003 m. kovo 28 d.
Nr.25
(1129)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Krikščionybė ir pasaulis
Aktualijos
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Atmintis
Nuomonės

Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Dėl ydingos Spaudos, radijo
ir televizijos rėmimo fondo veiklos
LR Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui

Lietuvos Sąjūdžio Lazdynų klubas 2000 m. kovo 5 d. kreipėsi į Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetą su prašymu patvarkyti Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo veiklą, kuris, mūsų manymu, veikia „grupės draugų“ principu, ydingai skirsto fondo lėšas. Komiteto 2000 m. kovo 13 d. (Nr.106-208) atsakyme teigiama, kad geresnį būdą, kaip paskirstyti valstybės teikiamą paramą žiniasklaidai, pateiks naujas Visuomenės informavimo įstatymas. Praėjo treji metai, o padėtis nepasikeitė. Fondo veikla neskaidri, slepiama nuo visuomenės, „grupės draugų“ principas galutinai įsišaknijo, kai kas iš fondo lėšų tarpsta, pats fondo tarybos pirmininkas S.Žvirgždas ir jo direktorius M.Karčiauskas naudojasi fondo lėšomis savo leidiniams, iš kurių dar gauna ir honorarus. Eilė leidinių, kaip katalikiškas laikraštis vaikams „Kregždutė“, istorijos laikraštis „Voruta“, krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis „XXI amžius“, laikraštis „Gimtinė“ ne tik nefinansuojami, bet, mūsų manymu, piktavališkai ignoruojami.
Prašytume imtis veiksmingų priemonių Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo veiklai radikaliai pakeisti, nes daug metų einanti nepamatuota, neskaidri ir šališka fondo veikla daro tiesioginę žalą visuomenei, valstybei.
Prieš trejus metus iškėlęs fondo ydingos veiklos klausimą, klubas laukia iš Jūsų informacijos apie konkrečias poveikio priemones fondo veiklai pagerinti.

Algimantas ZOLUBAS,
Lietuvos Sąjūdžio Lazdynų klubo įgaliotinis

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija