Atnaujintas 2003 m. balandžio 4 d.
Nr.27
(1131)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Pasaulis
Aktualijos
Krikščionybė šiandien
Ora et labora
Mums rašo
Susitikimai
Laikas ir žmonės
Provincija
Nuomonės
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Atgaivinkime tikėjimą

Kelionėje išgirdau tokį palyginimą: ta ne motina, kuri dėl savo vaikų neišgyvena. Kaip šiandien tinka šis pasakymas. Skaitau laikraštį „XXI amžius“. Įstrigo vyskupo J.Kaunecko pasakojimas apie vizitą Filipinuose. Kaip Lietuva žemai puolusi! O Popiežius, suvargęs, sulinkęs nuo gyvenimo naštos, prašo visų melstis, kalbėti rožinį, kad nebūtų karo, apie kurį vis nenustoja kalbėtis politikai.
Prisimenu vyskupo J.Kaunecko apsilankymą Kamajuose. Buvo teikiamas Sutvirtinimo sakramentas. Man ir šiandien tebeskamba ausyse jo pamokslas ir pamokantys žodžiai jaunuoliams. Atrodo, širdį atiduotų vyskupas, o tuo tarpu lauke verslininkai surengė linksmybes – šokdynes ir slidinėjimus, kad susirinktų pinigų. Ar ne pasityčiojimas, kad sugalvojo linksmintis tuo pačiu kaip ir šv. Mišios laiku, ar negalėjo šitų linksmybių perkelti į vakarą. Tai tikėjimo išjuokimas. Mes, motinos ir močiutės, tai matome, bet jau nebegalime jų paveikti.
Nejaugi ir vėl kartosis senos bėdos, nejaugi ir vėl nebus tikėjimo laisvės? Močiutės ir mamytės, neleiskime klajoti vaikams ir vaikaičiams be jokio tikslo, kad nebaigtų pražūti Lietuva.

E.ČELKIENĖ
Kazliškis, Rokiškio rajonas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija