Atnaujintas 2003 m. gegužės 7 d.
Nr.35
(1139)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir bažnyčia
Aktualijos
Kultūra
Darbai
Nuomonės
Žvilgsnis
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Vaikai – už Europą

Europos komiteto generalinis direktorius Petras Auštrevičius su Nepriklausomybės vaikų kongreso delegatais ruošiasi valgyti tortą

Algirdo Sabaliausko (ELTA) nuotrauka

Buvusio Vilniaus mero A.Zuoko iniciatyva Vilniaus kongresų rūmuose įvyko pirmasis Nepriklausomybės vaikų kongresas, kuriame dalyvavo apie 400 nepriklausomybės metais gimusių vaikų iš daugiau nei 60 Lietuvos sostinės mokyklų. Kongreso išvakarėse baigėsi 60-yje Vilniaus mokyklų vykęs moksleivių rašinių konkursas „Padovanokite mums Europą“. Jame dalyvavo per 200 moksleivių. Dešimties geriausių kūrinių autoriai perskaitė savo rašinius kongreso dalyviams. Konkurso rašiniai buvo parašyti ne tik lietuvių, bet ir rusų bei lenkų kalbomis.
Šiam kongresui specialų laišką parašė net Europos Komiteto vadovas Giunteris Ferhoigenas. Jis sveikino Lietuvos vaikų norą gyventi Europos Sąjungoje.
Delegatus sveikino Europos komiteto generalinis direktorius Petras Auštrevičius, švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius bei Europos Komisijos delegacijos vadovo Michaelio Grehemo aštuonmetė dukra Alicija.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija