Atnaujintas 2003 m. gegužės 7 d.
Nr.35
(1139)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir bažnyčia
Aktualijos
Kultūra
Darbai
Nuomonės
Žvilgsnis
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Baldų salone „Dalia“ – dailės galerija

Bendrovės “Dalios baldai” savininkai
Dalia ir Kęstutis Markevičiai ir tapytojas
Audrius Gražys

Eltos nuotrauka

Balandį baldų ir interjero centre "Dalia" Vilniuje atidaryta nauja dailės galerija, kurioje savo darbus eksponuojantiems autoriams nereikėtų mokėti nei mokesčių, nei dalies nuo parduotų darbų.
Galerijos sumanytoja - bendrovės "Dalios baldai" (buvę "Siguldos baldai") direktorė Dalia Markevičienė pabrėžia filantropinius galerijos tikslus. Pasak jos, organizatoriai pasirūpins ir parodų atributika - plakatų, lankstinukų, katalogų leidyba. Pirmojoje parodoje lankytojams pristatyta žinomo tapytojo Audriaus Gražio paveikslų paroda "Sustabdytas laikas".
Pasak D.Markevičienės, galerijoje planuojama rengti ir autorines bei temines parodas. Prioritetas bus teikiamas tradicinėms meno sritims - tapybai, skulptūrai, grafikai, keramikai, tekstilei, tačiau nebus atsisakoma ir alternatyvių, novatoriškų idėjų. Galerijai skirta erdvi 182 kv. metrų baldų ir interjero salono "Dalia" salė. Jos lubų aukštis siekia 5,5 metro, todėl čia bus galima eksponuoti ir monumentalių darbų ekspozicijas.
D.Markevičienė tikisi, jog modernus baldų ir interjero salonas pritrauks nemažai lankytojų, todėl ir apsilankančiųjų parodoje turėtų netrūkti. "Daugybė žmonių šiandien yra nutolę nuo meno. Specialiai susirengti aplankyti organizuojamas parodas dažnai pritrūksta laiko, jėgų ar noro, todėl pabandėme priartinti meną prie žmonių", - sako galerijos šeimininkė. Galerija turi aiškiai apibrėžtą tikslą - reprezentuoti profesionalųjį meną. Tačiau galerijos sumanytoja tikino, jog vietos joje atsiras ne tik patyrusių, žinomų autorių darbams, bet ir debiutuojančių menininkų kūriniams. Meno kūriniai bendrovės "Dalios baldai" baldų ir interjero salonuose nėra naujiena. Jų gausu ir baldų ekspozicijų salėse. Salono šeimininkė pasakojo, jog norą eksponuoti savo darbus baldų ekspozicijų salėse, vadinamuosiuose "sintetiniuose interjeruose", jau yra pareiškę ir žiniasklaidos fotomenininkai.
Be meno galerijos ir baldų ekspozicijų, salono lankytojai čia taip pat gali pasigrožėti prabangiu žiemos sodu. Gegužės mėnesį numatoma atidaryti ir restoraną. Vasarą svečiai bus kviečiami vaišintis bare, įrengtame atviroje terasoje, ant pastato stogo.

Pagal "Publicum"

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija