Atnaujintas 2003 m. gegužės 7 d.
Nr.35
(1139)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir bažnyčia
Aktualijos
Kultūra
Darbai
Nuomonės
Žvilgsnis
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Mūsų laukia didesnės galimybės

Mes, žemiau pasirašiusios Lietuvos moterų lygos narės, kreipiamės į visas moterų ir kitas nevyriausybines organizacijas, kad referendume aktyviai paremtų Lietuvos integraciją į Europos Sąjungą.
Europos Sąjunga - tai civilizuotų valstybių sandrauga, kurioje yra gerbiamos žmogaus teisės ir įstatymai, ugdomos tautinės ir krikščioniškosios vertybės, plėtojamas modernus, rentabilus, aukštosiomis technologijomis realizuotas ūkis.
Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, tos vertybės taps mūsų savastimi. Mūsų laukia aprūpintas ir patogesnis gyvenimas, didesnės galimybės realizuoti savo gebėjimus, užtikrinti laimingesnę ateitį sau ir savo šeimai. Europos Sąjungos prioritetas - tai užimtumas bei lygios galimybės visiems. Tapus Europos Sąjungos nare, Lietuvoje išaugs įsidarbinimo galimybės ne tik jaunimui, bet ir vyresnio amžiaus žmonėms, didės pensijos ir kitos socialinės išmokos, dirbančiųjų atlyginimai bus priartinti prie ES atlyginimų vidurkių, mūsų vaikai ir vaikaičiai galės dirbti ir uždirbti tiek, kiek yra verti.
Kartu perspėjame nepasiduoti netikrų pranašų, tempiančių Lietuvą į Rusijos glėbį, vilionėms ir klastai, kviečiančių pasirašyti už referendumo organizavimą dėl Lietuvos politikos keitimo, keičiant rinkimų į Seimą tvarką.
Budėkime! Būkime atidūs! Saugokime savo valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę!

Prof. Ona VOVERIENĖ,
Lidija VELIČKAITĖ,
Kazimiera VASKELIENĖ,
Birutė MIKALAUSKAITĖ,
Konstancija BAUTRĖNIENĖ,
Aldona PAVASARIENĖ,
Laimutė PATAŠIENĖ,
Genutė VAIŠNORIENĖ,
Marytė SKUPIENĖ,
Ona KUORIENĖ,
Dalia OBELENIENĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija