Atnaujintas 2003 m. gegužės 9 d.
Nr.36
(1140)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Atmintis
Istorijos vingiai
Gimtas kraštas
Rinka
Ūkis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Už Lietuvos grįžimą į Europos tautų šeimą
Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių
bendrijos konferencijos kreipimasis

Brangūs tėvynainiai, Lietuvos piliečiai! Artėja gegužės 10-11 dienos, kai tarsime žodį dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje - dėl mūsų tėvynės ateities! Už Lietuvos sugrįžimą į Europos tautų šeimą pasisako Bažnyčia, Prezidentas, Seimas, Vyriausybė, įvairios institucijos ir visuomeninės bei politinės organizacijos.
Atrodytų, kad abejonių dėl referendumo sėkmės neturėtų būti. Tačiau, stebint dabartinius politinius įvykius tėvynėje ir visuomenės nuomonių maišatį, darosi neramu dėl mūsų šalies ateities. Dabar, kai atsivėrė galimybė tapti visateisiais demokratinės Europos piliečiais, akivaizdžiai matome mums priešiškų jėgų pastangas sukliudyti žmonėms pareikšti savo nuomonę referendume. Net renkami parašai kitokiam “referendumui”.
Rusija dar puoselėja supervalstybės viltį ir tebedeklaruoja strateginius Rusijos interesus nepriklausomoje valstybėje Baltijos rytiniame krante. Neužmirškime, kad dėl tokių interesų 1940 metais buvome atplėšti nuo Europos ir netekome savo valstybingumo.
Mes, buvę partizanai, jų rėmėjai, politiniai kaliniai, tremtiniai ir kiti nukentėję nuo okupantų Lietuvos žmonės, sutelkime mūsų visų bendras pastangas ir aktyviai dalyvaukime referendume už narystę Europos Sąjungoje. Kvieskime savo artimuosius, kaimynus, pažįstamus nebūti abejingiems ir dalyvauti referendume. Balsuokite UŽ Lietuvos ir jos žmonių gerovę ir saugią ateitį.

Artūras FLIKAITIS,
Vidmantas SAMYS,
Konferencijos posėdžių pirmininkai

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija