Atnaujintas 2003 m. gegužės 9 d.
Nr.36
(1140)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Atmintis
Istorijos vingiai
Gimtas kraštas
Rinka
Ūkis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno dekanate

Parapijos susirinkimas

Šaltas ir vėjuotas sekmadienio rytas nesutrukdė parapijiečiams rinktis į atstatomą paminklinę Prisikėlimo bažnyčią vienuoliktos valandos šv. Mišioms. Tikintieji, drąsiai klaupiantys ne ant kruopščiai išblizgintų grindų, o ant betoninės dangos, iš širdies giedantys ne šiltoje jaukioje bažnyčioje, o dar vėjų perpučiamame ir nespėjusiame įšilti pastate, primena, kad bažnyčios statyba prasideda ne nuo plytų ir statybininkų darbo, o nuo tikinčiųjų, nuo bendruomenės gyvo tikėjimo.
Po šv. Mišių parapijos klebonas dekanas kun. Vytautas Grigaravičius dar kartą priminė susirinkusiems tikintiesiems pastoracinės tarybos vietą parapijos gyvenime, jos funkcijas, apibūdino parapijoje veikiančias struktūras, jų tarpusavio ryšius, atskaitomybę.
Veiklos ataskaitas pateikė pastoracinė taryba, „Caritas“, Tikybos mokytojų metodinis centras, ateitininkų kuopa, jaunimo centras “Vynmedis”, Taizė centro jaunimas, Šeimų sielovados sekcija. Klebonas pateikė finansinę ataskaitą. Per vienerius vadovavimo parapijai metus kun. V. Grigaravičiui pavyko suburti darbingą komandą. Tą liudija plačiai išvystyta karitiečių veikla ir pradėjusios darbą naujos veiklos grupės. „Caritas“ darbas dalijamas atskiroms sekcijoms. Tikybos mokytojai aktyviai dalyvauja parapijos gyvenime, imasi konkrečios veiklos: dirba su ateitininkais, Jaunimo centre leidžia sienlaikraštį ir parapijos laikraštį. Jaunimas iš Taizė centro ir “Vynmedžio” bando dirbti kartu.
Susirinkime dalyvavo Žaliakalnio seniūnijos vyriausioji specialistė bendriesiems reikalams Rasina Žalėnienė ir seniūnas Bronius Girdauskas. Jis tik neseniai, laimėjęs konkursą, tapo seniūnu, todėl visus kvietė bendradarbiauti. Finansinės paramos nežadėjo, nes seniūnija išlaikoma savivaldybės, tačiau žadėjo padėti susivokti informacijos sraute, sprendžiant iškilusias problemas.
Susirinkime dalyvavo ir Algis Junevičius, KTU Europos teisės dėstytojas. Jis pristatė Lietuvos perspektyvas įstojus į Europos Sąjungą. Svečio pateikta statistika apie tai, kad mūsų pragyvenimo lygis sudaro tik 30 proc. ES pragyvenimo lygio, skatino kiekvieną pagalvoti apie asmeninę atsakomybę, sprendžiant savo ateitį. Susirinkimą užbaigė nuotaikingas kaimo kapelos koncertas.
Kiekvienas, dalyvavęs šiame susirinkime, galėjo pajusti parapijos bendruomenės problemas ir džiaugsmus, atrasti galimybę prisidėti prie gyvosios Bažnyčios kūrimo savo darbais, pasiūlymais. Nuoširdi parapijos klebono padėka tikintiesiems už nuveiktus darbus, padrąsinantis žodis skatina toliau darbuotis.
Sąmoningas, aktyvus tikinčiųjų dalyvavimas šv. Mišiose, susidomėjimas parapijos reikalais, noras dalyvauti juos aptariant ir sprendžiant esančias problemas leidžia drąsiai teigti, kad tikrai dideli pastato atstatymo rūpesčiai neužgožia sėkmingai vykdomo svarbiausio darbo – sielovados – kelio, kuriuo eidama Bažnyčia padeda žmogui sutikti Dievą, būti Jo bičiuliu.

A. KRUNGLEVIČIŪTĖ
Prisikėlimo parapijos tikybos mokytoja

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija