Atnaujintas 2003 m. gegužės 9 d.
Nr.36
(1140)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Atmintis
Istorijos vingiai
Gimtas kraštas
Rinka
Ūkis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Dalytis šiluma ir duona

Rodos, dar taip neseniai žemė šventė savo pabudimą. Aidėjo džiaugsmingas Velykų „Aleliuja“, skelbdamas Prisikėlusiojo pergalę. Tokią pavasarišką dieną džiaugiamės visi: jauni, pagyvenę, sveiki ir negalios kamuojami žmonės.
Balandžio 23 dieną Kauno aklųjų įmonės kultūros namuose įvyko neįgaliųjų vakaronė. Malonu čia ateiti, kada su džiaugsmu ir puikia nuotaika tave sutinka žmonės, suprantantys ir atjaučiantys kiekvieną, kamuojamą negalios. Žmogui reikia žmogaus, reikia bendravimo. Tą dieną salė buvo pilnutėlė neįgaliųjų su savo palydovais. G.Sidaravičienė pasveikino juos Velykų proga, linkėjo, kad šis bendravimas taptų gerumo, meilės ir šviesos srautu. Ji pristatė mielą svečią - kun. Ramutį Janšauską, kuris palaimino šventinį vaišių stalą, priminė Velykų - Jėzaus Kristaus Prisikėlimo šventės prasmę. Kvietė prisikelti visus iš nevilties, pykčio ir visokio blogio, kuris gundo mus kasdieną, tam, kad gyventume, kad mylėtume vieni kitus taip, kaip darė Jėzus, gyvendamas žemėje. Jėzus sakė: „Ateikite visi pas mane, kas vargstate ir alkstate, aš jus atgaivinsiu…“
Dalytis šiluma, duona ir džiaugsmu, turėti viltį Kristuje kvietė Aklųjų draugijos Kauno Žaliakalnio ir Santakos skyrių pirmininkės. Susirinkę neįgalieji ir svečiai klausėsi ansamblio „Balius“ atliekamų dainų. Paskui linksmintis, dainuoti ir šokti kvietė savi muzikantai.
Stebint tokius susibūrimus, galima susidaryti įspūdį apie neįgaliųjų gyvenimą. Iš jų verta daug ko pasimokyti. Jie kantriai neša savo gyvenimo kryžių, moka nuoširdžiai bendrauti, džiaugtis, dalytis vienas su kitu savo džiaugsmais ir rūpesčiais. Juos maloniai aptarnavo Danutė, Irena, Gražina. Jos savo nuoširdumu tarsi gydo visus, kurie, čia pabuvę, išeina dvasiškai pakylėti ir sušildyti.

Stefa BANIKONIENĖ
Kaunas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija