Atnaujintas 2003 m. gegužės 21 d.
Nr.39
(1143)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Kultūra
Darbai
Literatūra
Atmintis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Ir policininkai protestuoja

Apie 500 policijos pareigūnų Vilniuje protestavo prieš policijos skurdinimą ir pensijų mažinimą

Sauliaus Venckaus (ELTA) nuotrauka

Praėjusio šeštadienio vidurdienį apie 500 policijos pareigūnų sostinėje, prie Seimo rūmų, protestavo prieš valdžios ketinimus apsunkinti darbo sąlygas ir sumažinti pareigūnų socialines garantijas. Protesto akcijos dalyviai, tarp kurių buvo ir ugniagesiai, teigė, kad, pasiremiant neseniai Seimo priimtu Policijos statutu, kuriame numatoma 48 valandų darbo savaitė, kai kitų profesijų žmonės dirba 40 valandų, žlugdoma vidaus reikalų sistema.
Į protesto akciją paremti Lietuvos policininkų reikalavimų buvo atvykęs ir Italijos policijos profesinės sąjungos vadovas.
Susitikęs su akcijos rengėjų atstovais Seimo vicepirmininkas, kaip visada panašiais atvejais, pareiškė palaikąs policijos pareigūnų reikalavimus. Savo ruožtu prezidentas R.Paksas paragino premjerą A.Brazauską įvertinti, ar pakankamai racionaliai naudojamos lėšos, skirtos vidaus reikalų sistemai. Prezidento spaudos tarnybos pranešime taip pat sakoma, jog Prezidentas supranta Lietuvos policijos pareigūnų problemas, ir kvietė juos pagrindines jėgas skirti svarbiausiam uždaviniui - Lietuvos žmonių saugumui ir tvarkai užtikrinti.

P. K.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija