Atnaujintas 2003 m. gegužės 23 d.
Nr.40
(1144)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Kikščionybė šiandien
Ora et labora
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Kryžkelės
Rinka
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Velykos pas gimines

Per Velykas buvau pakviestas pas gimines, kurie gyvena netoli Viešintų miestelio (Anykščių r.) Dalyvavau Prisikėlimo šv. Mišiose Viešintų Šv. Mykolo bažnyčioje. Su žmona buvome nustebinti gražiomis ir dvasingomis šv. Mišiomis. Parapijos klebonas kun. Antanas Zulonas, kad ir sirguliuodamas, nuoširdžiai aukojo Mišias, pasakė puikų pamokslą ir nepamiršo priminti parapijiečiams, kad kiekvieno pareiga – dalyvauti referendume. Puikus ir bažnytinis choras, kuriam vadovauja zakristijonas Algirdas Bekenis. Velykų šventinė procesija, bažnytinės vėliavos, mergaitės baltomis suknelėmis, barstančios gėlių žiedelius, rodo, kad šios parapijos žmonių širdyse yra vietos Dievui. O po šv. Mišių, nors ir negaluojantis, klebonas bendravo su žmonėmis. Ir kiekvienas supranta, kad toks kunigas pasiaukojamai tarnauja Dievui ir tėvynei.
Dažnokai tenka dalyvauti mažų miestelių bažnyčių pamaldose. Ir daug kur bažnyčiose tikrai maža maldininkų parapijiečių, bažnytėlės apytuštės, ir reta miestelio bažnytėlė yra tikrieji „dvasios namai“. Man atrodo, jog tai priklauso nuo dvasinio vadovo.
Nors valdžia ir smerkia kunigus, kurie kišasi į politiką, bet tai - absurdas. Juk prieškario Lietuvoje Bažnyčia ir kunigai buvo kelrodis paprastam žmogui. Reikia daugiau tokių parapijų, ir kaimas taptų šviesesnis.

Antanas ŠIMĖNAS,
Laisvės kovų dalyvis
Panevėžys-Viešintos

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija