Atnaujintas 2003 m. gegužės 28 d.
Nr.41
(1145)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Kultūra
Krikščionybė ir pasaulis
Žiniasklaida
Žvilgsnis
Atmintis
Literatūra
Istorija ir dabartis
Nuomonės
Istorijos vingiai
Rinka


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kaunas parodoje - įspūdingas

Parodą atidaro ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas (centre) ir Kauno miesto mero pirmasis pavaduotojas Kazimieras Starkevičius

Plėtros galimybės

Kaunas ne kartą buvo kritikuojamas, kai kuriomis progomis ir pasišaipoma, esą jis kone provincija, kad jį savo ekonomine, kultūrine veikla lenkia ne vien sostinė Vlnius, bet ir Klaipėda. Esą kauniečiai nesugeba pritraukti solidžių verslininkų, investuotojų iš užsienio, tai atsiliepia miesto biudžetui, bendram įvaizdžiui.
Kauniečiai nutarė tarsi paneigti tokius gandus bei spėliones. Miesto šeimininkai Parodų centre surengė tradicinę verslo, mokslo, kooperacijos, kultūros ir švietimo parodą „Kaunas 2003“. Tradicinę todėl, kad tai jau trečioji tokia paroda, savo užmojais, apimtimis pranokusi dvi ankstesniąsias. Kaip sakė renginio organizatoriai, parodos tikslas - sudaryti galimybę pirmiausia Kauno miesto įmonėms eksportuoti ir parduoti savo produkciją ir paslaugas, parodyti kooperacijos galimybes. Lankytojai iš Lietuvos ir užsienio susipažino su plačia miesto specifika - unikaliais gaminiais, aukšta įvairių technologijų, produkcijos bei paslaugų kokybe. Parodoje buvo siekiama pritraukti bei viešinti mokslo, švietimo įstaigas, parodant jų ryšį su verslu, suteikti Kauno įmonių specialistams informaciją apie vietinę ir Europos Sąjungos paramą.