Atnaujintas 2003 m. birželio 6 d.
Nr.44
(1148)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Pasaulis
Aktualijos
Katalikų bendruomenėse
Ūkis
Nuomonės

Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Atminimo lenta - prie Sąjūdžio lopšio

Lentą atidengė Angonita Rupšytė
kartu su jaunosios kartos ir tuomečio
Sąjūdžio atstovais rajonuose

Sauliaus Venckaus (ELTA) nuotrauka

Minint Sąjūdžio penkioliktąsias metines, antradienį prie Lietuvos mokslų akademijos pastato, kuriame buvo suburta Sąjūdžio iniciatyvinė grupė, atidengta atminimo lenta. Rusvai pilko granito lentoje rašoma: “Šiame name 1988 m. birželio 3 d. buvo išrinkta Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinė grupė. 1988-1990 m. čia posėdžiaudavo Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio Seimas. Sąjūdis žadino tautą Atgimimui”.
Garbė atidengti lentą buvo patikėta Sąjūdžio siela vadinamai Angonitai Rupšytei kartu su jaunosios kartos ir tuomečio Sąjūdžio atstovais rajonuose. Lentos atidengimo ceremonijoje dalyvavo buvę Sąjūdžio iniciatyvinės grupės ir tarybos nariai, Seimo, miestų ir rajonų savivaldybių atstovai, žinomi kultūros ir meno veikėjai, užsienio svečiai.
Liaudies dainų padainavo Veronika Povilionienė, pritariant visiems susirinkusiems.
Kelis šimtus ceremonijos dalyvių Lietuvos mokslų akademijos vardu pasveikino jos viceprezidentas Algis Piskarskas. Pasak profesoriaus, Sąjūdis dar jaunas ir gali dar daug nuveikti Lietuvos labui, o Mokslų akademija visada buvo ir yra laisvos dvasios bei minties vieta.
Baigiant iškilmes, visi jų dalyviai, pritariant Sąjūdžio mitingų kanklininkui, susiėmę už rankų vieningai giedojo “Lietuva brangi”.
Vėliau sausakimšoje Mokslų akademijos salėje vyko Sąjūdžio dalyvių susitikimas-minėjimas ir šventinė vakaronė Lietuvos technikos bibliotekos kiemelyje.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija