Atnaujintas 2003 m. birželio 11 d.
Nr.45
(1149)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Pasaulis
Istorijos vingiai
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis

Susitikimai
Laikas ir žmonės
Žvilgsniai
Proza
Atmintis
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Susitikimas su kardinolu A.J.Bačkiu

Kaip praneša Tėvynės sąjungos – konservatorių frakcijos Seime spaudos tarnyba, birželio 5 dieną Vilniaus arkivyskupijos kurijoje Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis priėmė Tėvynės sąjungos Prezidiumo narius Rasą Juknevičienę, Arvydą Vidžiūną, Artūrą Vazbį, pokalbyje taip pat dalyvavo Andrius Navickas. Jie pristatė Dešiniosios alternatyvos parengtos konservatyviosios politinės programos „Sėkmės Lietuva“ gaires ir teiravosi Bažnyčios požiūrio į aktualiausias visuomenės ir valstybės problemas.
Kardinolas A. J. Bačkis pažymėjo, kad visuomenė negali egzistuoti be vertybių ir būtent šiuo aspektu žvelgia į visuomeninius projektus bei vizijas. Jis teigiamai įvertino programoje išdėstytą šeimos problemų sampratą ir išreiškė pageidavimą, kad būtų aiškiai suformuluotas požiūris į mokyklos reformą, nes naujoji Švietimo įstatymo redakcija akcentuoja tik žinias, o dorinis ir pilietinis ugdymas paliekamas nuošalyje.
Buvo pasikeista nuomonėmis dėl Lyties pakeitimo, Reprodukcinės sveikatos, Dirbtinio apvaisinimo įstatymų projektų, kurie visų pokalbio dalyvių požiūriu konfrontuoja su šeimos vertybėmis, pažeidžia žmogaus orumą, lydimi korupcijos šešėlio.
Svarstytos plataus visuomeninio pilietinio šeimų sąjūdžio perspektyvos. Kardinolas A.J. Bačkis kėlė klausimą, kaip Europos Sąjungoje bus ginami krikščioniški principai, ar Lietuvos atstovai ES institucijose perteiks mūsų visuomenės nuomonę ir pažiūras. R.Juknevičienė pabrėžė, jog rinkimų į Europos Parlamentą kampanijoje turėtų vyrauti vertybinės temos, būtų svarbus Bažnyčios balsas. Kardinolas A.J.Bačkis pabrėžė, kad niekuomet nerėmė jokios partijos ir laikysis šio principo ateityje, tačiau sveikins kiekvieną gerą iniciatyvą bei darbą, sakoma Tėvynės sąjungos – konservatorių frakcijos Seime spaudos tarnybos pranešime.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija