Atnaujintas 2003 m. birželio 20 d.
Nr.48
(1152)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Katalikų bendruomenėse
Krikščionybė pasaulyje
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Keliais sakiniais

Alvitas. Net 85 parapijos vaikai priėmė Pirmąją Komuniją, todėl susirinkus jų tėveliams ir artimiesiems per Tėvo dieną nedidelė Šv. Onos bažnyčia nesutalpino visų dalyvavusiųjų. Taigi klebonas kun. Vytautas Kajokas šv. Mišias aukojo šventoriuje. O ateinantį sekmadienį, per Devintines, birželio 22-ąją, Alvite įvyks dar viena įspūdinga šventė – gegužės 31-ąją vyskupo Rimanto Norvilos įšventintas kunigas Dainius Gurevičius 12 val. aukos pirmąsias iškilmingas šv. Mišias - Primicijas ir teiks primicijinį palaiminimą tikintiesiems. Klebonas kun. V.Kajokas kviečia visus dalyvauti.

Alytaus dekanate

Keliais sakiniais

Balbieriškis. Gegužės 25-ąją Švč. M.Marijos Rožančinės bažnyčioje paskutiniąsias savo darbo šioje parapijoje šv. Mišias aukojo kun. Arūnas Užupis, klebonavęs čia ketverius metus, o neseniai paskirtas Alytaus dekanu ir Šv. Angelų Sargų parapijos klebonu. Gausiai susirinkę parapijiečiai vien jau savo dalyvavimu parodė, jog mylėjo ir gerbė savo buvusį kleboną, aktyvų dvasinį bendruomenės vadovą. Už kilnų savo pareigų atlikimą jam dėkojo ir sėkmės aukštesnėse pareigose linkėjo Balbieriškio seniūnas Algirdas Giraitis, mokyklų ir įmonių atstovai, bažnyčios choristai, patarnautojai, jaunimas, grupė pavienių asmenų. O po savaitės, birželio 1-ąją, per Tėvo dieną, pirmąsias šv.Mišias naujojoje parapijoje aukojo naujasis klebonas kun. Robertas Bruzga.
Alytus. Gegužės 25-ąją Šv. Angelų Sargų parapijos tikintieji atsisveikino su beveik aštuonerius metus buvusiu klebonu, o dabar į Seirijus iškeltu dekanu kun. Vytautu Insoda. Atsisveikindamas su buvusiais parapijiečiais, jis sakė, kad kiekvienas išsiskyrimas esąs skaudus, tačiau toks jau kunigų gyvenimas. Buvęs klebonas prisipažino, kad Alytuje prabėgo patys gražiausi jo metai ir pakvietė, esant progai, atvykti į svečius naujoje jo darbo vietoje, o, radęs laiko, ir pats žadėjo apsilankyti. Už nuoširdų darbą parapijoje kunigui dėkojo ir geros kloties naujojoje vietoje linkėjo vienuolės, bažnyčios choristai, kiti parapijiečiai.
u Birželio 15-ąją buvo švenčiama miesto šventė. Būtent tą dieną‘1581 metais Lietuvos ir Lenkijos karalius Steponas Batoras savo privilegija Alytui suteikė miesto teises. Šįkart miesto šventės metu paminėta ir vienos sėkmingiausiai šalyje dirbančių Alytaus bendrovės „Alita“ 40-metis. Miestelėnus sveikino Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Jis kvietė stiprinti žmonių tarpusavio bendrystės saitus, ugdyti žmogiškąsias ir krikščioniškąsias vertybes. Buvo perskaitytas ir Kaišiadorių vyskupo Juozapo Matulaičio sveikinimas. Į susirinkusiuosius kreipėsi naujasis dekanas kun. Arūnas Užupis, o miesto meras Vytautas Kirkliauskas savivaldybės padėkos raštą įteikė buvusiam Šv. Angelų Sargų parapijos klebonui ir dekanui, dabar Seirijų klebonui kun. Vytautui Insodai.

R.B.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija