Atnaujintas 2003 m. birželio 20 d.
Nr.48
(1152)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Katalikų bendruomenėse
Krikščionybė pasaulyje
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Siekia atsiteisti Dievui už pasaulio nuodėmes
Lietuvos piligrimai pėsčiomis neša kryžių į Vatikaną

Piligrimai, juos palydintieji ir Lazdijų klebonas kun. Rimantas Baltrušaitis su kryžiumi, Vatikano, Lietuvos ir Taikos vėliavomis ties Lenkijos valstybės siena

Simboliška, kad Gedulo ir vilties dieną, birželio 14-ąją, trisdešimties maldininkų grupė pėsčiomis, nešdama kryžių, po šv. Mišių Lazdijų Šv. Onos bažnyčioje, kurias aukojo klebonas vicedekanas kun. Rimantas Baltrušaitis, kirto Lietuvos valstybinę sieną ir įžengė į Lenkijos teritoriją.
Žygis skiriamas 10-osioms popiežiaus Jono Pauliaus II atvykimo į Lietuvą ir Jo pontifikato 25-osioms metinėms paminėti. Ši piligriminė kelionė prasidėjo birželio 7-ąją iš Vilniaus Arkikatedros Bazilikos į Vatikano Šv. Petro Baziliką atsiteisimo Dievui už pasaulio nuodėmes ir už taiką žemėje intencija. Palaiminimą kelionei ir piligrimams suteikė vyskupas Juozas Tunaitis.


Jėzus Eucharistijoje - mūsų vienybės šaltinis

Italai turi puikų posakį: „Buono come il pane“ – „Geras kaip duona“. Tai prasmingas gero žmogaus duonos kepalui prilyginimas. Kol kviečio grūdas virsta kvapia duona, jis kelissyk pasikeičia: apmiręs grūdas krinta į dirvą, iš jo išauga varpos, jos nupjaunamos, grūdai sumalami ir miltai kepami.