Atnaujintas 2003 m. birželio 25 d.
Nr.49
(1153)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Pasaulis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Kultūra
Žvilgsnis
Laikas ir žmonės
Atmintis
Darbai
Nuomonės
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Dvi dailininkės sukaktys

Dailininkė Stasė Medytė

Autoriaus nuotrauka

Žinoma dailininkė Stasė Medytė neseniai šventė dvi svarbias sukaktis: savo gyvenimo 55–ąsias ir kūrybinio darbo 35–ąsias metines. Šia proga panevėžietė galerijoje “2–asis aukštas” surengė savo brandžios kūrybos parodą. Jai yra pateikusi ekslibrisų, paveikslų, vieną portretą.
Dailininkė sako, kad vaikystėje jai didžiausia meno akademija buvusi it gulbė balta Panevėžio Katedra. Mergaitė taip užsižiūrėdavo į maldos namuose sukabintus paveikslus, jog užmiršdavusi, kada žegnotis, kada klauptis. Jai be galo buvo smalsu, kaip žmonės juos sugebėjo nutapyti.
Potraukį menui turėjusi S. Medytė tuomečiame Kauno S. Žuko taikomosios dailės technikume įgijo tekstilininkės specialybę. Studijavo vaizdinę agitaciją (dizainą) vienoje Klaipėdos aukštųjų mokyklų. Ji yra surengusi apie 20 personalinių ir dalyvavusi per 40 tarptautinių parodų. S. Medytė ypač mėgsta kurti ekslibrisus. Panevėžietė yra Lietuvos ekslibrisininkų klubo prezidentė. Savo darbuose ji įamžinusi daugybę garsių žmonių.
Maždaug prieš šešerius metus jai buvo pasiūlyta rengti parodas Šv. Kazimiero knygynėlyje. S. Medytė sugeba rasti kūrėjus, apie kuriuos mažai kas žino. Parodos knygynėlyje miestiečių yra laukiamos. Užsukę į jį pasivaišinti gardžia kava, gali kartu apžiūrėti veikiančią parodą. Jos dažnai čia keičiamos, todėl nepabosta.
S. Medytė dabar rengiasi tarptautiniam meno festivaliui. Jis vyks Bistrampolio dvare. Festivalį organizuoja Katedros klebonas kun. dr. Rimantas Gudelis.

Bronius VERTELKA
Panevėžys

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija