Atnaujintas 2003 m. birželio 25 d.
Nr.49
(1153)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Pasaulis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Kultūra
Žvilgsnis
Laikas ir žmonės
Atmintis
Darbai
Nuomonės
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Žalieji - prieš naftos telkinio D-6 naudojimą
Baltijos jūroje

Lietuvos žaliųjų judėjimas pirmadienį surengė piketą prie Rusijos ambasados Vilniuje. Piketo dalyviai su plakatais ''Nežalokite Kuršių Nerijos gamtos'', ''Ne - naftos telkiniui D-6'' reikalavo Rusijos vyriausybės ir "Lukoil" kompanijos sustabdyti naftos gavybą D-6 telkinyje ir kitose planuojamose vietose Baltijos jūroje.


S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbio 70-mečiui

Kauno lakūnai pakartos skrydį per Atlantą

Du Kauno aeroklubo lakūnai Viktoras Ramonas ir Gintautas Staniulis, minint Stepono Dariaus ir Stasio Girėno „Lituanicos“ skrydžio per Atlantą 70-ąsias metines, penktadienį lėktuvu PA-30 išskrido į Ameriką ir ketina grįžti atgal į Kauną.
Lakūnai į kelionę išlydėti iš Aleksoto S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo. Lakūnams įteiktas paštas, S. Dariaus ir S. Girėno testamentas. Po to lėktuvas PA-30, lydimas dviejų Kauno aeroklubo lėktuvų JAK-52, pradėjo skrydžio per Atlantą maršrutą.


Įžūlumui ribų nėra

Visi trys aukščiausieji Lietuvos pareigūnai, Seimas, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Vidaus reikalų ministerija, Premjero sudaryta Vyriausybinė komisija, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas bei Antikorupcinė komisija sukėlė didžiulį triukšmą, kokio jau senokai nėra buvę. Triukšmas kilo dėl kelių tūkstančių valstybės tarnautojų, apsukriai apsirūpinusių žemės sklypais gražiausiose Lietuvos vietose.