Atnaujintas 2003 m. birželio 25 d.
Nr.49
(1153)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Pasaulis
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Kultūra
Žvilgsnis
Laikas ir žmonės
Atmintis
Darbai
Nuomonės
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Popiežius Bosnijoje paragino susitaikyti ir atleisti

Popiežius moja maldininkams Bosnijos serbų Banja Lukos mieste

EPA-ELTA nuotrauka

Sekmadienį popiežius Jonas Paulius II paragino Bosnijos gyventojus užgydyti praėjusiame dešimtmetyje vykusio karo žaizdas ir, atleidžiant vienas kitam, atnaujinti tikėjimą ateitimi.
Prisimindamas praeitį Popiežius taip pat paprašė serbų atleisti Katalikų Bažnyčiai už Antrojo pasaulinio karo metais padarytas skriaudas.
Apie 50 tūkst. žmonių susirinko į Banja Lukos miestą Bosnijos Autonominėje Serbų Respublikoje į šv. Mišias po atviru dangumi paklausyti 83 metų Popiežiaus pamokslo. Į serbų stačiatikių gyvenamą Bosnijos regioną Popiežius atvyksta pirmą kartą. Su juo susitikti atvyko ne tik po 1992-1995 metais vykusio etninio valymo išlikusios nedidelės katalikų bendruomenės atstovai, bet ir maldininkai iš Kroatijos bei Slovėnijos.
"Šiame kraujo praliejimo ir kančių pažymėtame mieste prašau visagalį Dievą atleisti už nusikaltimus, įvykdytus prieš žmogiškumą ir laisvę, taip pat už nuodėmes, kurias padarė Katalikų Bažnyčia, ir skatinti abipusį susitaikymą", - sakė Popiežius.
Šv. Mišios buvo aukojamos prie pranciškonų vienuolyno, kurį per 1992-1995 metų karą sugriovė serbų pajėgos. Saugumą mieste per 101-ąją Popiežiaus kelionę užtikrino apie keturi tūkstančiai policininkų ir NATO stabilizavimo pajėgų (SFOR) kareivių.

XXI, Reuters-ELTA

Išsamiau apie Popiežiaus apsilankymą Bosnijoje ir Hercegovinoje rašysime penktadienį.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija