Atnaujintas 2003 m. birželio 27 d.
Nr.50
(1154)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Atmintis
Ūkis
Nuomonės
Lietuva
Gimtas kraštas


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Malonių šaltinis prie Ilgio ežero

Meilės Dievo Motinai niekada nebus per daug. Ji kaip motina moka būti taip šalia mūsų, jog niekada neapsunkina, bet atvirkščiai, švelniai globoja, kad neapkrautume savo gyvenimo nereikalingais dalykais.
Šventasis Tėvas savo apaštaliniame laiške „Rosarium Virginis Mariae“ (Mergelės Marijos Rožinys) 2003 metus paskelbė Rožinio metais. Šiame laiške Popiežius dalijasi džiaugsmais ir nerimu. Štai keletas citatų:
Visu savo reikšmingumu atsiskleidęs rožinys veda į pačią krikščioniško gyvenimo šerdį ir suteikia itin vaisingą kasdienę dvasinę bei pedagoginę asmeninės kontempliacijos, Dievo tautos ugdymo ir naujosios evangelizacijos galimybę.
Svarbu pasipriešinti tam tikrai šios maldos krizei, dėl kurios grėsmės dabartiniame istoriniame bei teologiniame kontekste jos vertė gali būti neteisingai sumenkinta, o ji pati – tik retai siūloma naujosioms kartoms.
Daugelis ženklų rodo, ką būtent per šią maldą šiandien dar nori įgyvendinti Švenčiausioji Mergelė, ta dėmesinga motina, kuriai mylimo mokinio asmenyje Išganytojas savo mirties akimirką patikėjo visus Bažnyčios sūnus: „Moterie, štai tavo sūnus!“ Dėl aiškios įtakos krikščionių gyvenimui ir svaraus Bažnyčios pripažinimo aš noriu ypač priminti apsireiškimus Lurde ir Fatimoje, kur atitinkamas šventoves gausiai lanko paguodos ir vilties ieškantys maldininkai.