Atnaujintas 2003 m. birželio 27 d.
Nr.50
(1154)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Atmintis
Ūkis
Nuomonės
Lietuva
Gimtas kraštas


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Devintinių eisena Vilniaus senamiestyje

Devintinių eisena sostinės Katedros aikštėje

Komuniją dalina vyskupas Juozas Tunaitis ir kardinolas Audrys Juozas Bačkis

Tomo Bauro (ELTA) nuotraukos

Praėjusį sekmadienį šventėme Devintines - Švenčiausiojo Kristaus Kūno ir Kraujo šventę. Iškilmingomis pamaldomis ir procesijomis tikintieji per Devintines dėkojo Kristui, kad pasiliko Švenčiausiajame Sakramente, kuris priimamas per Komuniją ir garbinamas tabernakulyje.
Atkūrus nepriklausomybę, į Lietuvą sugrįžo ir graži Devintinių šventės procesijų tradicija.
Sekmadienį iškilmingos šv. Mišios įvairiose Lietuvos vietose buvo aukojamos lauke, o po jų gatvėmis nusidriekė maldininkų procesijos.
Ties Vilniaus Arkikatedros Bazilikos centrinėmis durimis šv. Mišias aukojo Vilniaus arkivyskupas kardinolas Audrys Juozas Bačkis, jo augziliaras vyskupas Juozas Tunaitis ir sostinės kunigai. Po šv. Mišių vyko iškilminga eucharistinė procesija iš Vilniaus Arkikatedros į Aušros Vartų šventovę.
Procesija ėjo Pilies, Didžiąja ir Aušros Vartų gatvėmis su sustojimais prie Vilniaus paveikslų galerijos ir Šv. Kazimiero bažnyčios. Procesijoje dalyvavo tikintieji iš įvairių Vilniaus miesto parapijų, kad kuo gausesnė bendruomenė gyva meile ir iškilme pagerbtų už mus pasiaukojusį ir po Prisikėlimo su mumis Eucharistijos slėpinyje visiems laikams pasilikusį Išganytoją Kristų.

XXI, ELTA

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija