Atnaujintas 2003 m. liepos 9 d.
Nr.53
(1157)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Gimtas kraštas
Krikščionybė šiandien
Susitikimai
Kultūra
Žvilgsniai
Poezija
Atmintis
Istorija ir dabartis
Nuomonės

Pasaulis
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Pažaislio muzikos fetivalyje
Tekančios saulės šalies atstovių balsai

Japonijos chorinio meno atstovės dainavo įspūdingai

Pripažinkime, kad retai Kaune lankosi Japonijos, tekančios saulės šalies, kultūros atstovai, meno atlikėjų kolektyvai. Šį kartą Pažaislio tarptautinio VIII muzikos festivalio koncerto programoje - Japonijos pasiuntinių Kanoko-Kai moterų choro koncertas Kauno Šv. Jurgio bažnyčioje.
Kanoko-Kai choras įkurtas 1979 metais Nagojos mieste. Šiam muzikaliam kolektyvui (choro branduolį sudaro vyresnio amžiaus moterys) vadovauja solistė ir dirigentė Noriko Kato. Dabar chore dainuoja 27 dainininkės. Jau daugiau kaip 20 metų Kanoko-Kai dainininkės koncertuoja pasaulyje. Choras koncertavo su įvairiais orkestrais, taip pat ir su popmuzikos atlikėjais. Be to, Kanoko-Kai rengia ir labdaros koncertus ligoninėse, slaugos namuose, populiarina japonų dainas, bendradarbiauja su kitais savo šalies chorais ir įvairiomis užsienio muzikų organizacijomis.


Senąją Varėną papuošė skulptūrų parkas

Senojoje Varėnoje, Merkio ir Varėnės upių santakoje, iškilo aštuonių ąžuolo skulptūrų istorine tematika ansamblis. Skulptūrų parką čia įrengti sumanyta 590-ųjų Varėnos ir 750-ųjų Dainavos krašto įkūrimo metinių proga. Skulptūros – meistrų tautodailininkų iš visos Lietuvos dešimt dienų trukusio plenero darbų rezultatas.
Važiuodami pro šią vietą, kur įsikūrė parkas, daugybė turistų iš mūsų šalies ir užsienio turės galimybę pamatyti ąžuole įamžintą Senosios Varėnos istoriją, kuri yra gana įdomi. Jos žemėje XV amžiuje buvo Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Vytauto medžioklės dvaras ir pilis. Kunigaikštis Vytautas laiške Ordino magistrui pažymėjo, kad jis rašytas ,,naujajame medžioklės dvare, vadinamame Varėna, greta Merkio upės”. Tokiu būdu šis vardas pirmą kartą buvo paminėtas istoriniuose šaltiniuose.
Senoji Varėna – kompozitoriaus M.K.Čiurlionio gimtinė.