Atnaujintas 2003 m. liepos 11 d.
Nr.54
(1158)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Katalikų bendruomenėse
Laikas ir žmonės
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Krikščionybė pasaulyje
Liudijimai
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Šakių dekanate

Nuostabi šventė

Pilnutėlėje bažnyčioje belaukiant Sutvirtinimo sakramento
Prie brolio kun. Salemono Samuolio kapo šventoriuje vyskupas Juozas Žemaitis ir
Šakių klebonas kun. Sigitas Matusevičius

Vyskupas Rimantas Norvila
teikia Sutvirtinimo sakramentą

Gedimino JOKŪBAIČIO nuotraukos

Šakiai. Džiaugsmas ir gera šventinė nuotaika aplankė šakiečius liepos 3-iosios pavakare. Šią dieną nemažai parapijos jaunimo susirinko į Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, kurioje Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila ir vyskupas emeritas Juozas Žemaitis teikė Sutvirtinimo sakramentą. Šv. Mišias aukojo vyskupai. Per homiliją vyskupijos ganytojas džiaugėsi, kad ši diena sutapo su šv. Tomo įtikėjimo Prisikėlusiu Kristumi diena. Ypač gyvai kalbėjo apie tikėjimo tvirtumą, kurio taip reikia šių laikų žmonėms, ypač jaunimui. Svarbiausia, kad žmonės drįstų įeiti į Dievo namus. Keletą kartų pakartojo žodžius: „Ramybė jums“. Kvietė ateiti pas Jėzų, nes čia visų mūsų namai. Viešpats yra mūsų pagalba, stiprybė, paguoda. Palaiminti, kurie tiki nematę, bet sužinoję įtiki. Svarbu pasitikėti Dievu, Jį geriau pažinti, atsiverti ir pamilti.
Dabartinis jaunimas išgyvena daug problemų, pavojų, kai kurie net įsipainioja į narkomanijos pinkles. Vyskupas papasakojo vieną gyvenimišką atvejį, kurį gali išspręsti tik Dievas. Pasitraukus nuo Dievo, labai greitai žmogus gali pakliūti į pražūties pinkles, nes tik tikėjimas žmogų apsaugo nuo pagundų, kurioms jis vien savo jėgomis nesugeba pasipriešinti. Priėmę šį Sakramentą jaunuoliai būna tvirtesni.
Rankų uždėjimu ant sutvirtinamųjų nužengė Šv. Dvasia, kuri pripildė sutvirtinamuosius dovanomis ir malonėmis. Kiek tai pajautė ir išgyveno žmonės, žino tik Dievas. Bet vyskupo R.Norvilos maloni, švelni šypsena padėjo pajusti artimesnį ryšį su savo ganytoju, kuris mus mokė, padrąsino ir sušildė, kvietė išlikti Dievo vaikų šeimos nariais.
Buvęs ilgametis Šakių parapijos klebonas, dabar Vilkaviškio vyskupas emeritas J.Žemaitis pasidžiaugė, kad savo buvusioje parapijoje galėjo apsilankyti ir padėti vyskupui teikti Sutvirtinimo sakramentą. Linkėjo mums nenutolti nuo Dievo - visokio gėrio šaltinio.
Parapijos klebonas kun. Sigitas Matusevičius pastebėjo, kad čia vyko lyg pakartotos Sekminės, per kurias jaunimo ir parapijiečių sielose apsigyveno Šv.Dvasia.

Ona MIKOLAINIENĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija