Atnaujintas 2003 m. liepos 11 d.
Nr.54
(1158)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Katalikų bendruomenėse
Laikas ir žmonės
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Krikščionybė pasaulyje
Liudijimai
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Telšių vyskupijoje

Plungės dekanate

Pasveikino Premjeras

Telšių vyskupas Jonas Boruta (kairėje) bendrauja su premjeru Algirdu Brazausku. Antras iš kairės - vyskupas Jonas Kauneckas

Žemaičių Kalvarija. Ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas, liepos 1-ąją lankydamasis Žemaičių Kalvarijos atlaiduose, pasveikino miestelio gyventojus su 750 metų jubiliejaus švente. Sveikindamas Premjeras pažymėjo, kad miestelis turi gražią ir garbingą praeitį - jubiliejus prasmingai sutampa su Karaliaus Mindaugo karūnavimo švente. Žemaičių Kalvarija yra virtusi tarptautiniu religiniu centru, kur pasimelsti žmonės suvažiuoja ne tik iš visos Lietuvos, bet iš kitų kraštų.
“Šiandien Žemaičių Kalvarija yra ne tik viena svarbiausių Telšių vyskupijos šventųjų vietų, čia iš visos Lietuvos, ypač per Didžiuosius Žemaičių Kalvarijos atlaidus, renkasi piligrimai pasimelsti prie stebuklingojo Dievo Motinos paveikslo ir apeiti Kryžiaus kelią. Atvykęs žmogus, apmąstydamas svarbiausias krikščioniškojo tikėjimo tiesas, čia atranda dvasinę ramybę, pasisemia vilties ir kantrybės, stiprina meilę artimui, Dievui ir Tėvynei”, - kalbėjo A. Brazauskas
Premjeras apėjo miestelį, Kryžiaus kelią, pasidžiaugė sutvarkytomis gatvėmis, kurioms tvarkyti Vyriausybė yra skyrusi apie 400 tūkst. litų, su Telšių vyskupu Jonu Boruta pasirašė tvarkymo darbų priėmimo aktą. Telšių vyskupas padėkojo Vyriausybės vadovui už parodytą išskirtinį dėmesį, už pastangas, skirtas sutvarkyti miesteliui.
A. Brazauskas taip pat lankėsi miestelio seniūnijoje, kur sveikindamas su jubiliejumi padovanojo Jono Varno paveikslą “Mindaugo vainikavimas”.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija