Atnaujintas 2003 m. liepos 11 d.
Nr.54
(1158)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Katalikų bendruomenėse
Laikas ir žmonės
Darbai
Mums rašo
Atmintis
Žvilgsnis
Krikščionybė pasaulyje
Liudijimai
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Tiktai su Kristumi įmanoma kurti valstybės gerovę

Intriguojantis buvo mūsų Viešpaties Jėzaus gyvenimas. Tūkstantinės minios Palestinoje sekė Kristų: vieni iš smalsumo, kiti trokšdami pasigydyti iš savo ligų, treti stengdamiesi Jį sugauti kalboje, kad galėtų apkaltinti, suimti ir nužudyti. Buvo ir tokių Jėzaus sekėjų, kurių širdys plėtėsi, prisipildydamos augančia Dievo meile.
Tačiau ištikimųjų būta nedaug, nes, kaip liudija šio sekmadienio Evangelija, kai Jėzus grįžo į savo tėviškę – Nazaretą, daugelis miestiečių, girdėję apie Jo stebuklus, nepriėmė Jo kaip Dievo Sūnaus ir net piktinosi Juo. Pranašiški senelio Simeono žodžiai, jog Išganytojas bus prieštaravimo ženklas, kad būtų atskleistos įvairios daugelio žmonių širdžių mintys, buvo teisingi (plg. Lk 2, 35).
Kokios mūsų širdžių mintys? Ar visuomet mes (kaip krikščionys) pajėgiame išlikti savo Mokytojo ištikimų sekėjų pusėje, kai tuo tarpu daug žmonių mąsto vien apie žemiškus dalykus (plg. Fil 3, 19) ir tarsi milžinas Guliveris yra apraizgyti įvairiausių prisirišimų prie kūrinių siūlais?
Valstybės dienos minėjimo ir karaliaus Mindaugo 750 metų jubiliejaus proga sąmoningi tėvynainiai su pagarba prisiminė šį Lietuvos valdovą, kuris stengėsi sukurti valstybę, kad ji būtų lygiavertė tarp kitų Europos šalių. Karaliaus Mindaugo ir jo artimųjų pakrikštijimas 1251 metais ir Lietuvos bažnytinės provincijos įkūrimas 1253-iaisiais suteikė galimybę pradėti palengva evangelizuoti ir kitus mūsų krašto gyventojus. Galime tik dėkoti Dievo Apvaizdai, kad mūsų šalies valstybingumo ištakos ir jo įtvirtinimas yra artimai susiję su krikščionybės plėtra.