Atnaujintas 2003 m. liepos 18 d.
Nr.56
(1160)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Darbai
Ora et labora
Liudijimai
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Atmintis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Ūkis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Ateitininkų federacijos kongresas –
atnaujinti, stiprinti, kurti

Ateitininkų kongreso dalyviai balsuoja

Liepos 11-13 dienomis Kaune vyko Ateitininkų federacijos (AF) XIV kongresas, kuriame dalyvavo daugiau kaip 400 dalyvių iš visos Lietuvos ir išeivijos, Lietuvos Katalikų Bažnyčios hierarchai, valstybės pareigūnai, kiti garbūs asmenys. Kas trečius metus rengiamo kongreso tikslas – organizacijos nuveiktų darbų apžvalga bei AF tikslų ir vertybių atnaujinimas aptariant aktualias visuomenės problemas.
Ateitininkų federacija, katalikiška jaunimo ugdymo organizacija, vienijanti moksleivius, studentus bei sendraugius, šiuo metu yra viena gausiausių ir sėkmingiausiai veikiančių jaunimo organizacijų Lietuvoje.


Dirbkime dėl Lietuvos gerovės
Padėka už AF kongrese parodytą kompoziciją
a.a. dr. A.Damušiui atminti

Prie A.Damušiui atminti uždegtos žvakės jo našlė Jadvyga (viduryje), Vygandas Malinauskas
ir Vidas Abraitis

Mirti jis dar nenorėjo, nes vis dar buvo jam neatliktų darbų. Mirties patale gulėdamas jis vis stengėsi keltis ir eiti, bet negalėdamas to padaryti, skaudžiai sielodavosi, - sakė J.Damušienė. - Jo netektį labai skaudžiai išgyvenu. Per šv.Kalėdas atšventėme savo 65 metų vedybinę - bendros ir laimingos gyvenimo draugystės - sukaktį ir dažnai kalbėdavome, kad greičiausiai ir išeisime iš gyvųjų gyvenimo kartu. Deja, vasario 27 diena buvo jam skirta, manęs Dievo sąrašuose dar nebuvo.
Šiandien, jaučiu, ką jis pasakytų davusiems įžodį jauniesiems idėjos broliams, prisiekusiems „visa atnaujinti Kristuje“. Jis sakytų, kad jūs, žinodami, kokiam sunkiam uždaviniui spręsti įsipareigojote ir jį priimate, todėl sveikinu jus ir džiaugiuosi. Su šia priesaika jūs žengėte pirmąjį žingsnį į vertybinio gyvenimo kelią. Jūs pasiryžote dirbti, siekti ir savo darbais taisyti moralinio nuosmukio gyvenimą. Šis jūsų pirmas žingsnis jau yra gero darbo pradžia. O kiekvienas darbas, nors ir sunkiausias, yra įmanomas, jei jis dirbamas su meile.
Meilės įrankis yra mūsų širdis. Ji mums duota meilei, meilei artimo ir meilei kiekvienam dirbamam darbui, o kartais ir net pasiaukojimui žmogui iš meilės.
Protas duotas žmogaus mąstymui, supratimui vertybinio gyvenimo reikšmės žmogui. Pasitelkite širdį bei protą ir matysite savo darbo rezultatus, kurie taps gražiu ir vertingu indėliu mūsų gyvenimo kelyje.