Atnaujintas 2003 m. liepos 18 d.
Nr.56
(1160)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Darbai
Ora et labora
Liudijimai
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Atmintis
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Ūkis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Svarbu suderinti darbą ir poilsį

Šventasis Raštas jau pirmuoju sakiniu prabyla apie Dievą kaip Kūrėją, kuris iš nebūties pašaukia į buvimą dangų ir žemę (plg. Pr 1, 1). Vėliau Jis sukuria ir žmogų, tobuliausią žemės kūrinį, turintį daug panašumų į patį Kūrėją. Pagaliau po visų kūrimo darbų, kaip byloja Biblija, Viešpats ilsėjosi (plg. Pr 2, 3). Peršasi išvada, kad jei pačiam Dievui, gerai paplušėjus, reikėjo ilsėtis, tai tuo labiau žmonėms būtina laikytis atitinkamo darbo ir poilsio santykio.


Karalius Mindaugas – krikščionis

Tokiu pavadinimu liepos 5 dieną buvo surengta konferencija Vilniaus arkivyskupijos kurijoje.
Atidarydamas konferenciją kardinolas A. J. Bačkis pabrėžė, kad ji surengta norint prasmingai prisidėti prie Lietuvos valstybingumo jubiliejaus paminėjimo, stabtelėti ir atgaivinti krikščioniškosios karalystės atminimą. “Valstybingumo netektys, - sakė kardinolas, - yra lemtingieji mūsų likimo atskaitos taškai. Kaip šie klausimai buvo keliami istorijos eigoje? Ką valstybingumas duoda bei užkrauna? Kas buvo prarandama, kai buvo prarastas mūsų valstybingumas? Dažnai ignoruojami klausimai “Iš ko kyla valstybingumas? Kas yra valstybingumo sutvirtintojas?” Atsakymas į šiuo klausimus – krikščionybė”. Kardinolas kvietė ne tik analizuoti išorinius ženklus, bet žengti ir žvelgti giliau: kalbėti apie karalių Mindaugą krikščionį ir apie krikščioniškąją valstybę.


Pranciškonai padeda ilsėtis ir tobulėti

Liepos 12 - 20 dienomis Pakutuvėnuose (Plungės r., 6 km nuo Aleksandravo) vyksta brolių pranciškonų ir Pranciškoniško jaunimo tarnybos organizuota stovykla šeimoms, vienišiems tėvams ir motinoms, išsiskyrusiems asmenims.
Šeštadienį prasidėjusioje ir iki savaitgalio vykstančioje stovykloje dalyvauja daugiau nei 300 asmenų iš visos Lietuvos. Paskaitas jiems skaito ir susitikimus organizuoja iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykęs kunigas jėzuitas Mathew Linn, SJ, “Atvirų durų” (“The Open Door”) bendruomenės įkūrėjas Roy Hendy iš Didžiosios Britanijos, brolis Gediminas Numgaudis, OFM. Svarbiausia šių metų stovyklos šeimoms tema - “Vidinis išgydymas”.
Svečiams talkina ir pranciškonai iš Vilniaus Bernardinų bažnyčios: naujųjų religinių judėjimų specialistas, psichologas brolis pranciškonas Arūnas Peškaitis organizuoja paskaitas tema “Okultizmas šiandien” ir teikia asmenines konsultacijas; buvęs populiarių televizijos laidų “Atverk duris” vedėjas brolis Astijus Kungys vadovauja liturgijai vaikams; brolis Algis Malakauskis rūpinasi šlovinimu ir muzikiniais renginiais stovykloje.