Atnaujintas 2003 m. rugpjūčio 16 d.
Nr.62
(1166)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Mums rašo
Laikas ir žmonės
Visuomenė
Atmintis
Gimtas kraštas
Istorijos vingiai
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kuršių neriją gražino neįgalieji ir našlaičiai

Neįgalieji bei našlaičiai šiemet ir vėl tvarkė Kuršių nerijos paplūdimius, mišką, kopas

Eltos nuotrauka

Antradienį baigėsi trečią kartą Kuršių nerijoje vykęs socialinis projektas “Pažink save ir pasaulį”. Jame dalyvavo našlaičiai ir neįgalieji iš Klaipėdos 1-osios ir 2-osios specialiųjų internatinių mokyklų, Sutrikusio intelekto jaunuolių darbo centro, sutrikusio intelekto žmonių bendrijos “Viltis” bei Salantų specialiosios internatinės mokyklos.
Neįgalieji bei našlaičiai šiemet ir vėl tvarkė Kuršių nerijos paplūdimius, mišką, kopas. Girininkų paruoštomis šakomis statė kopų apsaugą, mokėsi saugoti Kuršių nerijos nacionalinio parko gamtą. Projekto “Pažink save ir pasaulį” organizatorių teigimu, juo siekiama padėti labiausiai pažeidžiamiems visuomenės nariams, sudaryti sąlygas mokytis savarankiškumo. Jaunuoliai ne tik papildė savo žinių bagažą, sustiprėjo fiziškai, sustiprino bendravimo įgūdžius, bet ir ilsėjosi. Projekto vadovė, Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė ir projekto koordinatorė Klaipėdos socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Janina Tulabienė džiaugiasi, kad projekto dalyviai pajuto šilumą ir rūpestį.
Projektas šiemet vyko jau trečią vasarą. Anot pačių jo dalyvių, Kuršių nerija šiemet gerokai švaresnė nei ankstesniais metais. Jaunuoliai džiaugiasi, kad visuomenė įvertina jų pastangas ir stengiasi pagerbti jų darbą, neteršti unikalaus gamtos kampelio.
Socialinis projektas “Pažink save ir pasaulį” įgyvendinamas nuo 2001 metų. Jį parengė ir įgyvendinimą koordinuoja Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės paramos skyrius kartu su bendrove “Philip Morris Lietuva”, kuri projektui įgyvendinti kasmet skiria po 42 tūkst. litų.
Vėliau jį užbaigė projekto dalyvių rankdarbių parodėlė. Savo darbelius vaikai pristatė jaukioje Smiltynės miško aikštelėje.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija