Atnaujintas 2003 m. rugpjūčio 29 d.
Nr.66
(1170)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Valstybė ir Bažnyčia
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Ūkis
Istorijos vingiai
Mums rašo
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Ne tik dėl žemės maitintojos

Visuomenėje sklando „sparnuota frazė“: „Demokratija yra tada, kai valdžia priklauso liaudžiai. O visa kita - valdžiai“. Tačiau ir valdžioje esantys to „visa kito“ nepasidalija ir kimba į atlapus vienas kitam dargi valdančiosios koalicijos partneriai. Paskutinis to pavyzdys - Seimo pirmininko ir socialliberalų vado A.Paulausko „žygis į Kanosą“ pas Premjerą, netgi nutraukus „užtarnautas“ atostogas. A.Paulauskas prašė „vyresniojo brolio“ paskirti Vilniaus apskrities viršininku savo partietį Vilniaus apskrities viršininko pavaduotoją Arvydą Klimkevičių. Esą tas ir kompetentingas, ir sąžiningas, turintis didelę valdymo patirtį bei kitų dorybių. Be to, kai socialdemokratai ir socialliberalai susitarė valdyti Lietuvą ir broliškai pasidalyti valdžios kėdes, buvo susitarta pasidalyti ir apskričių viršininkų postus. Beje, socialliberalai gavo svarbų Klaipėdos apskrities viršininko postą. Tačiau uostamiesčio apskrities viršininkė, pajutusi, iš kur vėjai pučia, išdavė socialliberalus bei jų vadą ir perbėgo į A.Brazausko partiją. Todėl suprantama, kad A.Paulauskas pareikalavo kompensacijos už išdavikę - Vilniaus apskrities viršininko krėslo. Bet, grubiai kalbant, socialdemokratų lyderis ir Premjeras parodė Seimo Pirmininkui trijų pirštų kombinaciją, nes Premjero partija ir jos vadovas rūpinasi išskirtinai tiktai savaisiais. Todėl ir buvo ištrauktas senas partinis dinozauras Feliksas Kolosauskas. Dabar aštrialiežuviai žurnalistai ironizuoja, kad A.Brazauskas, paskirdamas F.Kolosauską Vilniaus apskrities viršininku, padarė savotišką dovanėlę Seimo Pirmininkui jo 50-mečio proga. Nėra abejonės, kad tokių dovanėlių „vyresnieji broliai“ koalicijos partneriams pakiš ir daugiau. Juk visi sociologinių apklausų duomenys rodo, kad socialliberalai būsimuosiuose Seimo rinkimuose netgi neperžengs penkių procentų barjero.


Laisvės dienai - paradai, kovinės technikos paroda, koncertai

Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos dešimtmetis - Laisvės diena bus paminėta renginiais Vilniuje ir Kaune. Ministro pirmininko Algirdo Brazausko potvarkiu sudaryta darbo grupė šiai sukakčiai paminėti suderino Laisvės dienos programą.
Laisvės dienos renginių įžangoje, rugpjūčio 29 dieną, Lietuvos karo akademijoje bus surengta mokslinė konferencija “Okupacinės kariuomenės išvedimas 1993 metais”.
Vilniuje rugpjūčio 31 dieną minėjimas prasidės iškilmingu vėliavų pakėlimu Nepriklausomybės ir S. Daukanto aikštėse, karių paradu Gedimino prospektu bei pučiamųjų orkestrų eisena senamiesčio gatvėmis.