Atnaujintas 2003 m. rugpjūčio 29 d.
Nr.66
(1170)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Valstybė ir Bažnyčia
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Ūkis
Istorijos vingiai
Mums rašo
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Mažoji didžioji mergaitė iš Afganistano

Pirmą kartą Pasaulio lengvosios atletikos čempionate dalyvavusi Afganistano sportininkė
Lima Azimi

Šeštadienį Lima Azimi tapo pirmąja Afganistano moterimi, pasirodžiusia Pasaulio lengvosios atletikos čempionate. Elektroninė pasaulio žiniasklaida pavadino ją „Mažąja didžiąja mergaite iš Afganistano”.
Dvidešimt dvejų metų sportininkė, kuri net nežinojo, kaip naudotis startiniais blokeliais, pasiekė kuklių rezultatų - ji nubėgo 100 m distanciją tik per 18,37 s, tačiau vis tiek gali didžiuotis, nes tapo pirmąja moterimi iš Afganistano, dalyvavusia Pasaulio lengvosios atletikos čempionate. „Man nebuvo svarbu atbėgti pirmai. Svarbiausia buvo dalyvauti”, - sakė anglų kalbą studijuojanti mergina. Ją, vilkinčią paprastus pilkus marškinėlius be jokios šalies emblemos ir ilgas tamsias sportines kelnes, šį didingą jos šaliai rytą audringai palaikė visi „Sade de France” stadiono žiūrovai. „Aš niekada nesu anksčiau išvykusi iš savo šalies ir niekada nesu bėgusi specialiai įrengtu bėgimo takeliu”, - žurnalistams pasakojo L. Azimi, viena iš dviejų Afganistano sportininkų, atstovaujančių šaliai Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Paryžiuje. - Aš neturėjau net tinkamų sportinių batelių. Man buvo nupirkta nauja pora jau Paryžiuje. Aš pirmą kartą esu lauke nuogomis rankomis ir neuždengtais plaukais”.
Sportininkės nagai buvo nulakuoti pilkai, tačiau tik vienos rankos, nes pagal tikėjimą jos dešinė ranka turi būti visiškai švari.
L. Azimi jautėsi kiek sutrikusi prieš būrį žurnalistų, aiškindama jiems, jog treniruodavosi tik salėse ir niekada nėra bėgusi 100 m distancijos. „Jie atrinko šešių merginų grupę, kurioje aš buvau greičiausia, - sakė sportininkė.- Paprastai aš žaidžiu tinklinį, bet mėgstu ir lengvąją atletiką“. Interviu pabaigoje mergina pareiškė „grįšianti į Afganistaną, nes norinti tęsti mokslus ir dar dėl to, jog tai yra šalis, kurioje ji norinti gyventi”.

Reuters-ELTA

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija