Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 5 d.
Nr.68
(1172)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Žvilgsnis
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Lietuva
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Atmintis
Nuomonės
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Prasmingas susitikimas prie Metelių ežero

Kan. Vytautas Prajara ir kun. Robertas Grigas su susitikimo dalyviais prie senosios koplyčios pamatų

Liepos 18-20 dienomis Vilkaviškio vyskupijos Šeimos centrų savanoriai stovyklavo Metelių parapijos kultūros centre. Džiaugėmės erdviomis patalpomis, klebono, Lazdijų dekano kan. Vytauto Prajaros svetingumu, puikiu Metelių ežeru. Vaikais rūpinosi vyresnieji draugai, Jaunimo centro savanoriai. Dvasiniam susikaupimui vadovavo iš studijų JAV atostogų grįžęs kun. Vaidotas Labašauskas.
Liepos 19 dieną Lazdijų dekanato „Caritas“ stovyklautojus pakvietė prie Dusios ežero į Kryžių koplyčią, kuri prieš kelerius metus kun. V.Prajaros rūpesčiu buvo atstatyta netoli seniau stovėjusios ir sovietmečiu sugriautos senosios koplyčios. Čia jau beveik 200 metų, nuo karų su švedais laikų, meldžiamasi prie trijų kryžių, švenčiami Šv. Petro ir Povilo atlaidai, gražioje koplyčioje noriai tuokiasi jaunos poros. Prieš metus prie koplyčios Lazdijų dekanato „Caritas“ vadovės ir Šeimos centre bei judėjime „Už gyvybę“ aktyviai besidarbuojančios teisininkės L.Šilanskienės dėka už Lazdijų parapijoje surinktas aukas pastatytas kryžius už šeimas ir gyvybę. Rūpinimasis šeimomis, pagarbos gyvybei ugdymas visada buvo svarbi „Caritas“ veiklos sritis, kurią perėmė iš šio sambūrio išaugę Šeimos centrai, prieš šešerius metus sukūrę atskirą struktūrą, tačiau palaikantys glaudžius ryšius su „Caritas“.
Į susitikimą atvyko „Caritas“ direktorius kun. R.Grigas iš Kauno, Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ įkūrėja gyd. E.Montvilienė su bendradarbėmis iš Marijampolės ir Lazdijų dekanato karitietės iš įvairių parapijų. Šv. Mišias aukojo kun. R.Grigas ir kun. V.Labašauskas. Padrąsinęs aktyviai besidarbuojančius pasauliečius, kun. R.Grigas kvietė priimti kiekvieną su meile, pamiršti priešiškumą, vaidus, nesutarimus, rūpintis dvasiniu augimu, maldos ir darbo jungimu tarnaujant Dievui ir žmonėms. Po šv. Mišių susitikimo dalyviai susikaupė Švč. Sakramento adoracijos valandėlei, drauge giedojo ir meldėsi už šeimas, jaunimą, savanorius.
Po trumpų pasisakymų ir padėkos žodžių ant Dusios ežero kranto, prie senosios koplyčios pamatų ir ten pastatytų kryžių, vyko agapė, nuoširdūs pokalbiai, dalijimasis patirtimi.
Stovyklautojai dar ilgai prisimins nuoširdžius Dzūkijos žmones, gražų gamtos kampelį prie dviejų puikių ežerų, veiklų ir rūpestingą kleboną, kuris prieš atsisveikinant pagrojo akordeonu (parapijos kultūros centre klebonas subūręs kaimo kapelą, kurioje pats groja ir dainuoja). Tikimės dar ne kartą čia atvykti.

Lina BRAUKYLIENĖ,
Vilkaviškio vyskupijos
šeimos centras
Marijampolė-Meteliai-Kryžiai

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija