Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 12 d.
Nr.70
(1174)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kauno arkivyskupijoje

Jonavos dekanate

Rugsėjo sulaukus

Katechetų atnašos

JONAVA. Dekanas klebonas kun. Sigitas Bitkauskas visą mėnesį skelbė, jog rugpjūčio 31 dieną Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje Suma bus aukojama už parapijos mokytojus, mokinius, studentus, dėstytojus – visus, kurie rugsėjo 1–ąją pradės naujus mokslo metus. Tą sekmadienį iš tiesų į bažnyčią susirinko nemažai pedagogų, moksleivių. Tikybos mokytojai nešė atnašas, skaitė skaitinius, maldavo Kristaus globos ir palaimos nelengvame darbe, moksle.

Pradėdamas šv. Mišias kun. S.Bitkauskas pasveikino pedagogus, moksleivius, jų tėvelius su naujais mokslo metais, prašė mylėti Dievą, nepamiršti bažnyčios, nuolat pasimelsti. Be maldos ir Dievo pagalbos joks žmogaus darbas nepasiekia tikslo. Klebonas visiems palinkėjo didžiausios sėkmės, o tikybos mokytojus pakvietė pokalbiui į kleboniją. Buvo aptarti artimiausi darbai, iškilusios problemos, tikybos mokytojai paraginti rugsėjo 8–ąją (Jonavos dekanato dieną) dalyvauti Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaiduose Šiluvoje. Švietimo skyriaus vyr. specialistė R.Gudonavičienė, kuruojanti tikybos pamokas, sveikindama su naujo darbo pradžia, paaiškino, kad šiais mokslo metais mokyklose įsigalioja keli nauji įstatymai. Būtina su tais įstatymais susipažinti, kad žinotume savo pareigas ir teises. Rengiamasi pereiti prie etatinio pedagogų darbo. Yra parengti projektai, bet dar nepatvirtinti. Netrukus, matyt, tai bus padaryta.

Katechetai apžiūrėjo dekano „ūkį“, žavėjosi jo augintiniais: terariume susirangiusiu smaugliu, spalvingomis žuvytėmis didžiuliame akvariume. Nauji mokslo metai, nauji rūpesčiai. Dievo Apvaizda telydi visus jūsų žingsnius, linkėjo tikybos mokytojams dekanas klebonas.

Felicija LANKELIENĖ

Autorės nuotrauka

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija