Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 17 d.
Nr.71
(1175)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Ypač šiltai „Suklegų“ publika sutiko
ir ilgai nuo scenos nepaleido
pirmą kartą Lietuvoje viešinčią
grupę „Kapela ze Wsi Warszawa“

Rugsėjo 12-13 dienomis Kaune vyko jau penktasis Kauno tautinės kultūros centro organizuojamas tarptautinis modernios muzikos festivalis „Suklegos“, kurio motto – šiuolaikinis žvilgsnis į folklorą. Rengėjų teigimu, tai ne tik vienintelis tokio pobūdžio festivalis Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Festivalis apima įvairius muzikos stilius nuo autentiško folkloro iki vadinamosios „new age“ muzikos. Į jo programą organizatoriai įtraukė ir projektus, kuriuose atsispindi ne tik muzika, bet ir kitos meno sritys – dailė, kinas, fotografija, teatras, šokis. Renginio unikalumas – visas šias sritis jungia etninė kultūra, kuri ir yra festivalio centrinė ašis. Anot organizatorių, kultūra ir folklorinis palikimas renginio dalyviams yra svarbus jų kūrybos įkvėpimo šaltinis, iš kurio jie semiasi, šiais globalizacijos laikais norėdami išsaugoti savo šaknis.


Tarptautiniame M.K.Čiurlionio
pianistų ir vargonininkų konkurse

Rugsėjo 13-30 dienomis Vilniuje vyksta Tarptautinis M.K.Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas. Vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami pasiklausyti geros klasikinės muzikos, kurią atlieka žymūs vargonininkai ir pianistai, atvykę iš daugelio pasaulio šalių, net iš tolimosios Japonijos. Daugiau nei dvi savaites skambės J.S.Bacho, F.Listo, V.A.Mocarto, L. van Bethoveno, M.K.Čiurlionio ir kitų garsių kompozitorių sukurta muzika. Koncertai, vykstantys Šv. Kazimiero bažnyčioje ir Lietuvos muzikos akademijoje, yra nemokami. Tik norintiesiems patekti į Lietuvos valstybinę filharmoniją tenka pirkti bilietus.


Kauniečiams pasisekė – nuo rugsėjo 4 dienos Kaunas turi naują meninę erdvę parodoms. Aktoriaus ir poeto Kęstučio Genio namų-muziejaus (K.Genio g. 6) savininkė ir puoselėtoja Lolita Genienė su sūnumi Gintautu atvėrė ne tik atnaujintą K.Genio ekspoziciją, bet ir skyrė patalpas kitų menininkų kūrybai. Parodos premjeros pirmenybė ir garbė atiteko jaunai dailininkei grafikei iš Vilniaus Jūratei Pikčilingytei. Vakarui vadovavo ir dailininkę pristatė skaitovė Daina Kazlauskienė.