Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 26 d.
Nr.74
(1178)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Pažadų pinklėse

Išmintinga niekada nežadėti daugiau pusės to, ką esi nusiteikęs ir gali padaryti. Iš tikrųjų jei buvai pažadėjęs pusę reikalo sutvarkyti, o sutvarkei visą, pažado gavėjas manys, kad padarei dvigubai daugiau nei žadėjai, o jei padarysi nors truputį mažiau nei žadėjai, manys, kad pažado neištesėjai. Deja, mūsų politiniuose arimuose daug pažadų sėjama, o pjūtis menka.

Bolševikai, įvesdami proletariato diktatūrą, mulkino liaudį, žadėjo šviesų komunizmo rytojų, žadėjo visko kiekvienam pagal poreikius, žadėjo išlaisvinti iš tikėjimo Dievu varžtų, o tereikalavo nusilenkti šėtonui. Tie, kas nusilenkė, turėjo visko pagal poreikius, jau gyveno komunistiniame rojuje ir tame bolševikiniame aptvare gyveno laisvai, nevaržomi religijos tenkino visus savo hedonistinius poreikius.


Ar išdygs antrasis naftos gręžinys Kintuose?

Lietuvos žalieji iš tolo mato Baltijos jūroje naftos gręžinį D-6, kuris tikriausiai greitai pradės veikti. Kodėl jie nemato, kiek naftos gręžinių Žemaitijos krašte siurbia aukščiausios kokybės lietuvišką naftą? Kodėl Lietuvos Respublikos kairiųjų partijų sudaryta Vyriausybė nesirūpina, kad lietuviška nafta patektų į rajonų katilinių talpyklas ar į „Mažeikių naftą“? Bet valdžia geriau parduoda licencijas monopolistams, pavyzdžiui, T.Hasoltonui ir kitiems. O patys perkame blogos kokybės ir brangią naftą iš Rusijos. Lietuviška nafta turėtų būti vežama į „Mažeikių naftos“ įmonę ir perdirbama į benziną, dyzeliną ir kitus naftos produktus. Tada galėtų žemdirbiai gauti pigesnio kuro žemės ūkio darbams, juo būtų aprūpinamos transporto įmonės.


„Į kaulus duosim, duosim!“

(replika „muzikine“ tema)

Šis entuziastingas uždegantis grupės ŽAS raginimas skambėjo per Lietuvos televiziją lyg „himnas“, skirtas mūsų sportininkams, siekusiems aukso. Tai jiems pavyko, bet ar be šito raginimo „duoti į kaulus“ mūsų šaunieji krepšininkai nebūtų tapę čempionais? „Himnas“ atitinka tam tikros visuomenės dalies laiko dvasią ir, atrodo, kai kam žadina ne tik sportines aistras.

Štai britas, atvykęs į savo žmonos tėviškę Biržų rajone, nuo mūsų „berniukų“ gavo į kaulus kaip reikiant. Ligoninėje atsigavęs spruko iš „svetingo“ krašto negaišuodamas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija