Atnaujintas 2003 m. rugsėjo 26 d.
Nr.74
(1178)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Naminio sūrio šventė

Liepalotų kaimo moterys prie savo sūrių

Tokia „skani“ šventė rugpjūčio 16-ąją buvo surengta Šakių seniūnijos Ritinių kaime. Kaip ir prieš ketvertą metų, pagrindinė jos organizatorė – vietos Laisvalaikio centro direktorė Zita Ilgūnaitienė. Ši šventė – jau ketvirtoji iš eilės, tradiciškai rengiama rugpjūčio viduryje.

Šįkart gausių žiūrovų ir vertinimo komisijos „teismui“ savo gaminius pateikė per keturiasdešimt šeimininkių: visai jaunų ir pagyvenusių. Renginiui vadovavo gaspadinė ir gaspadorius – Briedžių kultūros namų direktorė Virginija Snudaitienė ir AB „Šakių vandenys“ darbuotojas Romas Gecevičius.


Kaimas ilgisi ramybės

Bronius VERTELKA

Pėdsakai vedė per ražienas

Rajono policijos komisariato vyresnysis
komisaras Sergejus Smirnovas

Butkūnų kaimo ūkininkas Antanas Grigaliūnas džiaugėsi dosnia vasara. Gerai užderėjo grūdinės kultūros. Netrūks duonos ir pyrago.

Iki vėlumos dūzgė kombainas. Namų ruošą baigė sutemos. Prieš guldama, motina išėjusi laukan matė visus besiganančius pririštus gyvulius. Kaimas giliai miegojo.

Pakirdęs Antanas nuskubėjo perkelti raguočių. Neberado pustonį svėrusio jautuko. Neaptiko ir grandinės, prie kurios jis buvo pririštas. Maždaug 60 centimetrų kieton žemėn sukaltas kuolas irgi buvo dingęs.


 

Pagerintas didžiausio
svogūno rekordas

Vilnietis Zigmantas Korizna,
išauginęs 1 kg 5 g svogūną

Sauliaus Venckaus (ELTA) nuotrauka

Agentūra “Factum” prie Lietuvos kultūros fondo į Lietuvos rekordų knygą įrašė pagerintą didžiausio svogūno rekordą. 1 kg 5 g ropelės be laiškų svorio, 42,5 cm apimties svogūną išaugino vilniečiai Zigmantas ir Ona Koriznos. Šis „Dhe Kelsae” veislės svogūnas užaugo iš sėklos kolektyviniame sode Vilniuje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija