Atnaujintas 2003 m. spalio 10 d.
Nr.78
(1182)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Šventasis Tėvas
palaimino Lietuvos žmones

Su oficialiu vizitu Vatikane viešintį
Lietuvos prezidentą Rolandą Paksą
priėmė popiežius Jonas Paulius II
Džojos BARYSAITĖS (ELTA) nuotrauka

Spalio 2 dieną Lietuvos Respublikos prezidentas Rolandas Paksas vizito Italijoje ir Vatikane metu susitiko su popiežiumi Jonu Pauliumi II. Tuoj po apsilankymo pas Šventąjį Tėvą prezidentas R.Paksas susitiko su Vatikano valstybės sekretoriumi kardinolu Andželu Sodanu.

Italijos žinių agentūra ANSA, pranešdama apie Lietuvos Prezidento apsilankymą pas Popiežių, pažymėjo, kad šis vizitas buvo gera proga žurnalistams įsitikinti apie komentarų, susijusių su Šventojo Tėvo sveikata, pagrįstumą. Pažymima, kad Popiežius buvo „geros formos”, su Lietuvos Prezidentu bendravo per vertėją, o trumpas susitikimas - užtrukęs apie 15 minučių, baigėsi apsikeitimu dovanomis. Lietuvos Prezidentas Šventajam Tėvui padovanojo bronzinę Švč. Marijos statulėlę.

Lietuvos Prezidentas savo kreipimesi prieš išvykdamas oficialaus vizito į Vatikaną ir darbo vizito į Italiją pažymėjo, jog jo troškimą aplankyti Popiežių Joną Paulių II skatina ir daug kartų Šventojo Tėvo išsakyta meilė Lietuvai, ir nuoširdus rūpestis dėl mūsų šalies likimo.

Prezidentas R.Paksas susitikimo metu pasveikino Šventąjį Tėvą pontifikato 25-mečio proga bei pasidžiaugė rugsėjo mėnesį Lietuvoje gražiai paminėtu Popiežiaus lankymosi mūsų krašte dešimtmečiu. Prezidentas su malonumu įvykdė ir Lietuvos vyskupų prašymą - padėkojo Šventajam Tėvui už Lietuvos globą ir turėjo progą pasidžiaugti, kad Lietuvos valdžios institucijos ir Bažnyčia vis sėkmingiau kartu siekia bendrų tikslų - stiprinti visuomenės moralę ir tautos dvasią,- tai, ko nuoširdžiai linkėjo Šventasis Tėvas, lankydamasis Lietuvoje.

Beje, Italijos žinių agentūra ANSA pastebėjo, kad po Popiežiaus susitikimo su Lietuvos Prezidentu Popiežiaus sekretorius arkivyskupas Stanislavas Dzivišas, bendraudamas su žurnalistais, į jų klausimus apie dabartinę Jono Pauliaus II savijautą atsakė pajuokaudamas: „Daug žurnalistų, kurie praeityje susirūpinę komentavo Popiežiaus sveikatos būklę, jau yra danguje”.

Pagal VR

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija