Atnaujintas 2003 m. spalio 10 d.
Nr.78
(1182)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Jo turtai nesulyginami su mūsų

Kiekvienai protaujančiai būtybei turėtų rūpėti vienas svarbiausių egzistencinių klausimų: „Gerasis Mokytojau, ką turiu daryti, kad laimėčiau amžinąjį gyvenimą?“ (Mk 10, 17). Tokį klausimą uždavė vienas jaunuolis, prieš Jėzų parpuolęs ant kelių. Tai buvo jaudinanti scena, nes atrodė, kad Mokytojo atsakymas, kurį jaunuolis galės pritaikyti savo gyvenime, bus jam didžiausia dovana, apie kurią jis nė svajoti nesvajojo…


Statomi nauji vargonai

Vilniaus L. Pikučio vargonų firmos
savininkas Laimutis Pikutis (dešinėje)
su savo meistrais Algirdu Kolka
ir Egidijumi Strumskiu

Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčioje montuojami visiškai nauji vargonai. Juos sumeistravo Vilniuje veikianti Laimučio Pikučio vargonų firma. Įsigyti gerą tokį muzikos instrumentą maldos namams yra tapę būtinybe. Puikią akustiką turinti bažnyčia jau virto meno mylėtojų šventove. Koncertuoti į ją atvyksta žymiausi meno meistrai.Tačiau ne vienas jų jautriai apgailestaudavo, kad iš elektrinių vargonų neįmanoma išspausti tai, ko iš tikrųjų norėtųsi. Todėl turėti mechaninius vargonus buvo sena bažnyčios rektoriaus kan. Broniaus Antanaičio svajonė. Pagaliau ji pildosi.


Verta ir reikalinga

Eucharistinio Jėzaus seserų
kongregacijos 56-osioms metinėms

Tikrai verta, teisinga ir reikalinga buvo, kad prieš 56 metus buvo įkurta Eucharistinio Jėzaus seserų kongregacija. Mintis įsteigti šią kongregaciją kilo tėvui kun. Pranciškui Masilioniui, SJ, ypatingam Eucharistijos mylėtojui. Tačiau, kaip parodė vėliau mūsų tautą užklupę įvykiai, tai nebuvo vien tik tėvo P.Masilionio mintis. Ši idėja, matyt, buvo užprogramuota Dievo planuose. Juk iš tiesų Kristus kalbėjo savo mokiniams: „Ne jūs mane pasirinkote, bet aš jus išsirinkau“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija