Atnaujintas 2003 m. spalio 17 d.
Nr.80
(1184)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Krikščionybė
    šiandien

Katalikų
    bendruomenėse

Darbai
Laikas ir žmonės
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Vyskupo vizitas ligoninėje

ALYTUS. Rugsėjo 30 dieną Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila svečiavosi Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninėje, į kurią dar vasarą buvo pakviestas jos direktoriaus Alvydo Vitkausko. Kiek anksčiau ganytojas yra aplankęs Prienų ir Marijampolės ligonines.

Vyskupo vizitas Alytuje tęsėsi visą dieną. Iki pietų jis lankė ligonius reanimacijos, vidaus ligų ir kituose skyriuose, su jais bendravo ir už juos meldėsi. Po pietų vyskupas bendravo su ligoninės darbuotojais, atsakė į klausimus. Jis atkreipė dėmesį į giminystę tarp gydytojo ir dvasininko pašaukimų, savitu keliu siekiančių pasitarnauti žmogui. Tiek vienoje, tiek kitoje tarnystėje reikia daug meilės ir pasišventimo, kurie ne visada įvertinami. Vysk. R.Norvila linkėjo visiems ištvermės ir ryžto, kad šviesių siekių nepakirstų jokios nesėkmės ir nesupratimai, o jėgas stiprintų ryšys su Viešpačiu, puoselėjamas asmeninės maldos ir sekmadienio šventimo. Ligoninės darbuotojus domino vyskupo požiūris į netikinčius gydytojus, dėmesys sveikos gyvensenos skatinimui, celibatą.

Vysk. R.Norvila ir Alytaus apskrities ligoninės direktorius Alvydas Vitkauskas aptarė galimybę pasirašyti bendradarbiavimo sutartį. Šios ligoninės kapelionu neseniai yra paskirtas kun. Arūnas Simonavičius, kuris kartu su Alytaus dekanu kun. Arūnu Užupiu lydėjo vyskupą vizito metu.

Susitikimas baigėsi Mišiomis. Jas vyskupas ligoninės salėje aukojo už ligonius ir šios gydymo įstaigos darbuotojus.

Pagal VR

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija