Atnaujintas 2003 m. gruodžio 5 d.
Nr.93
(1197)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Laukiant Taikos Kunigaikščio atėjimo

Popiežius per Adventą kviečia melstis už taiką

Popiežius Jonas Paulius II
mojuoja ranka Vatikane
į sekmadienines pamaldas
susirinkusiems tikintiesiems

Lapkričio 30 dieną, sekmadienį, vidudienio maldos proga sveikindamas į Šv. Petro aikštę susirinkusius maldininkus, Popiežius savo trumpoje kalboje pirmiausia paminėjo tą sekmadienį prasidėjusį Advento liturginį laikotarpį.

„Šiandien prasideda Adventas - dvasinio atsinaujinimo ir rengimosi Kalėdoms metas, - sakė Jonas Paulius II. - Liturgijoje skamba pranašų balsai, raginantys atsiversti ir perkeisti širdis. Paskutinis iš pranašų ir tarp visų jų pats didžiausias, Jonas Krikštytojas, šaukia: Taisykite Viešpačiui kelią, nes jis ateina aplankyti savo tautą, nešinas savąja taika.

Ateina Kristus, Taikos Kunigaikštis! Šią akimirką pirmiausia prisimename pastarųjų dienų smurto aukas Artimuosiuose Rytuose ir Afrikos žemyne, taip pat visus tuos žmones visuose kraštuose, apie kurių mirtį ir skausmą šiandien kasdien praneša žiniasklaida. Šiandien,- sakė Popiežius,- dar kartą kreipiuosi į pasaulio religijų vadovus ir prašau: suvieniję jėgas, smerkime smurtą, skelbkime atleidimą ir susitaikymą. Palaiminti nuolankieji! Jie paveldės žemę!“

Susitikimo pabaigoje Popiežius taip pat priminė gruodžio 1-ąją visame pasaulyje minėtą kovos su AIDS dieną. „Ši baisi liga vis dar plinta pasaulyje, ypač neturtingose šalyse. Visi Bažnyčios nariai privalo padėti šios ligos pažeistiems mūsų broliams ir seserims. Jiems reikia mūsų pagalbos, mūsų globos ir mūsų dvasinio artumo“, - pabrėžė Šventasis Tėvas.

Pagal VR

EPA-ELTA nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija