Atnaujintas 2003 m. gruodžio 5 d.
Nr.93
(1197)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Prašome – rašykite tik teisybę

Mes, Alytaus rajono Simno parapijos žmonės, nebegalime tylėti ir nebežinome, į ką daugiau kreiptis. Rašome „XXI amžiaus“ redakcijai, norėdami apginti mūsų didžiai gerbiamą arkivyskupą Sigitą Tamkevičių. Manome, turime teisę už jį kalbėti ir bandyti jį apginti. Puikiai jį pažįstame, daug metų arkivyskupas dirbo mūsų parapijoje vikaru. Galite atvykti pas mus ir paklausinėti žmonių, kokie apie jį prisiminimai. Čia, Simne, jis mokė mūsų vaikus tikėjimo, gėrio, bendravo ne tik su jaunimu, bet ir su vyresniaisiais, čia jis pradėjo leisti „Katalikų Bažnyčios kroniką“. Taigi nuomonę mes turime. Jis ne toks, kokį jį bando nupiešti „Lietuvos ryto“ žurnalistė L.Lavastė. Dėl tų straipsnių mes ir esame pasipiktinę.

Pastaruoju metu spauda ir kai kurios televizijos laidos skleidžia apie Katalikų Bažnyčios vadovus šmeižtus, kuriais vis tiek neįtikins tikinčiųjų. Žurnalistė L.Lavastė neištiria faktų, o vadovaujasi gandais. Jei žmogus nori sužinoti tiesą, tegu paklausia daugelio žmonių, kurie arkivyskupą pažįsta. Arkivyskupas S.Tamkevičius kovojo už Lietuvos laisvę, skiepijo žmonėms tikėjimą ir viltį, dėl tėvynės daug iškentė lageriuose, todėl toji sistema jam ir keršija.

Pažiūrėkite, kas dabar darosi Prezidentūroje. Ta pati žiniasklaida su savo nupirkta reklama tada gyrė R.Paksą, melavo žmonėms, kurie negauna visos informacijos, o kai neišmanėliai jį išrinko, paaiškėjo, koks jis parsidavęs. Taip ir L.Lavastės straipsnis – kas jį užsakė, kas nupirko tokį šmeižtą, mes niekad nesužinosime, bet aišku viena - taip norima pakenkti Bažnyčios ir jos vadovų autoritetui, kad lemiamais momentais, kai reikės svaraus Bažnyčios žodžio, žmonės nepriimtų tiesos iš Bažnyčios vadovų lūpų. O gerbiamas arkivyskupas S.Tamkevičius kentėjo ir už tą pačią L.Lavastę, nes, jei nebūtų laisvos Lietuvos, tai ar ji galėtų dabar būti žurnaliste, gyventi Suomijoje, o čia parvažiuoti ir šmeižti garbingiausius Lietuvos žmones. Mes labai pasipiktinę ir „Dviračio žyniomis“, kurios šmeižia ir tyčiojasi ne tik iš tautos praeities bei jos idealų, bet išjuokia ir patį popiežių Joną Paulių II, šaiposi iš jo garbingo amžiaus ir ligos. Jo auka tokia didelė, kad jis taiko žmoniją net ir sunkiai sirgdamas.

Mes manome, kad net ir klydę kunigai yra žmonės ir atsakys jie prieš Dievą, todėl ne „Dviračio žynių“ artistams juos teisti. Tegu kiekvienas, kas meta akmenį į suklydusį kunigą, pažiūri savo klaidų ir darbų. O labiausiai juos puola tie, kuriems Bažnyčia ir tikėjimas visai nerūpi, jiems nereikia Bažnyčios.

Kristus sakė: neteisk, ir nebūsi teisiamas. Kunigai meldžiasi už visus - gerus ir blogus, bet niekad nepasako, kad už nuodėmingus nesimels, priešingai, už tokius ragina dar labiau melstis. Labai prašome: žurnalistai, atverkite akis, pamąstykite, ką rašote, rašykite tik teisybę, o ne šmeižtą.

V.Alksninis, B.Alksninienė,
V.Bičkauskas, B.Šumkauskienė,
A.Palionis ir kt., viso 31 parašas

Simnas, Alytaus rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija