Atnaujintas 2003 m. gruodžio 10 d.
Nr.94
(1198)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Borisovo nuodai Lietuvai

Pilietis Rolandas Paksas, užimantis valstybės Prezidento postą, mėgina įteigti ir Lietuvai, ir užsieniui, neva visa Lietuvos valstybė su jos institucijomis yra neteisi (galbūt „nepavykusi“, kaip norėtų skelbti zonos tvarkdarė Maskva) ir susimokiusi prieš tą vienintelį teisuolį su fakeluota aureole. Jis yra valdomas begalinės puikybės ir blogio jėgų. „Nuo seno planuotas sąmokslas“, Seimo „fabrikuojami kaltinimai“, „neteisėta“ komisija (gal ir pats Seimas, kurio antai pažadėjo dar kol kas neišvaikyti su kariuomene), „neleidžia į televiziją“, tai vos keli melai ir grasinimai, kasdien trykštantys iš šio politiko. Seimas galėtų kreiptis viešu laišku į Prezidentą, kad liautųsi meluoti ir apie savo nebūtus nuopelnus dėl teisėsaugos institucijų atlikto darbo sklypų, diplomatų piktnaudžiavimo tarnyba ir susitepusių teisėjų istorijose. Tikrovė ta, kad būtent R.Paksas siekė perimti į savo kontrolę pirmiausia policiją, Valstybės saugumo departamentą, Specialiųjų tyrimų tarnybą, besipriešinančius nusikaltėlių pasauliui, ir Užsienio reikalų ministeriją, kurios veikla nepatinka Kremliui. Tada prezidentūros šutvė būtų įstengusi dar labiau ir itin korumpuotai daryti įtaką privatizacijai, pelningiausioms pasienio tarnyboms ir teisėtvarkai, teikti „stogus“.

Naujausias almaksinis fokusas - tai išmokyto R. Pakso televizinis raginimas „nepasiduoti visuomenės skaldymui“, būtent tam, ką daugiausia ir asmeniškai daro pats R. Paksas. Nepasiduokit man! Nė pats Gebelsas nebūtų taip sugalvojęs.

Tačiau paskutinė korta už rusiškus pinigus dedama ant „Vilniaus pokerio“ stalo dabar. Tai parengtas totalinio šmeižimo srautas prieš daugelį asmenų ir įstaigų. Jis užplūs visą Lietuvą „kažkieno“ apmokėtu milijoniniu ir nemokamai dalijamu tiražu. Tariamai „be atsakomybės“, kas labai abejotina. Jo tikslas - kurstymas, ardymas, nebe vieno R. Pakso sutrenktų smegenų užvaldymas. Ar Lietuva nuo to ir supaksės, bus ne menkesnis išmėginimas negu tankų šūviai Sausio 13-ąją. Išdavystėje dalyvauja lietuviakalbiai Katkevičius ir Neverdauskas.

Kažkada, laisvos lietuviškos spaudos draudimo laikotarpiu, lietuviai nė į rankas neimdavo dykai dalijamų spaudinių graždanka - rusiškomis raidėmis. Paprasti valstiečiai suprato, ko siekia blogio jėga, ir kišo ją su visais popieriais į krosnis. Taip reikėtų elgtis ir dabar, nors Borisovo nuodai brukami ir lietuviškomis raidėmis. Tada Rusijos agentų propagandinė ardomoji veikla Lietuvoje būtų galutinai žlugusi.

Vytautas Landsbergis

Seimo narys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija