Atnaujintas 2003 m. gruodžio 17 d.
Nr.96
(1200)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Siekianti pakeisti kaimo įvaizdį

Lukonių laisvalaikio centro
direktorė Violeta Kunskienė

Lukonių (Kupiškio r.) laisvalaikio centro direktorė Violeta Kunskienė vadovauja dramos rateliui. Ji ne tik režisuoja pastatymus, bet ir juose pati vaidina. Patiko žiūrovams V.Kunskienės sukurtas čigonaitės vaidmuo Kazimiero Čiplio-Vijūno pjesėje „Čigonėlė nemeluoja“. Naujausias Violetos – žuvies pirklės Juškienės – vaidmuo Viktoro Miliūno kūrinyje „Nakties paukščiai“ sulaukė gražaus įvertinimo.

Dramos ratelio branduolys – apie dešimt saviveiklinių aktorių. Į spektaklių repeticijas atvyksta Miliūnų kaimo ūkininkas Stasys Alekna, ne naujokė scenoje lukoniškė bibliotekininkė Bronė Ažusinienė. Kaimo aktoriai kasmet žiūrovams parodo po dvi naujas pjeses. Savo pastatymus lukoniškiai rodo ir rajono žiūrovams. Buvo nuvykę ir į kaimyninį Panevėžio rajoną. Kupiškėnams plojo Gelažių gyventojai. Saviveiklos artistai teigiamai vertinami rajono mėgėjiškų teatrų kasmetinėje apžiūroje „Kaimo scena“.

Lukonių viduryje stovi koplytėlė. Čia vyksta Šv. Teresės atlaidai. Šv. Mišios aukojamos už gyvus ir jau Amžinybėn išėjusius lukoniškius. Pernai tokiu metu buvo surengta Pakermošio šventė „Sveikas, kaimynėli“. Į ją susirinko apie 200 žmonių. Visus linksmino Noriūnų ir Subačiaus saviveiklininkai. Susėdę prie stalų svetingo krašto žmonės vaišinosi alučiu ir iš namų atsineštais skanėstais. Šventėje dalyvavo rajono meras Leonas Apšega ir Subačiaus seniūnas Antanas Varnas.

Susikūrus bendruomenei Lukonyse, jos tarybos nare išrinkta V.Kunskienė. Moteris sakė, jog laisvalaikio centras gali sutalpinti apie 200 žmonių. Kartu ji džiaugėsi, jog dar šiemet savivaldybės lėšomis numatyta pradėti centro remontą. Jau praėjo nemažai metų, kai čia buvo įžengę statybininkai.

Bronius VERTELKA

Kupiškio rajonas
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija