Atnaujintas 2004 m. sausio 2 d.
Nr.1
(1204)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Iš tuščio nepripilsi

Kur slypi R.Pakso aferos šaknys ir kokios nusikalstamos veiklos prieš Lietuvos valstybę priežastys?

Jis sako esąs nekaltas, nepadaręs niekam bloga, tariamai priesaikos nesulaužęs ir nesupratęs, ko iš jo norima per tą politinį šurmulį.

Silpnai išmanantiems dabartinę Lietuvos padėtį gali atrodyti, kad R.Paksas skriaudžiamas nepagrįstai, kad jis trokštąs tautai gėrio. Argi tikrai tokie nepagrįsti dalykai dedasi Lietuvoje, kad Prezidentas neturi ramybės tėvynėje, kur buvo išrinktas liaudies balsais, o dabar priverstas važinėti po miestelius rinkdamas šalininkus apsigynimui? R.Paksas netgi tvirtina esą prieš jį rengiamas sąmokslas!

Kitaip atrodo R.Pakso veikla, objektyviai ir logiškai pažvelgus į įvykių eigą pradedant nuo Prezidento rinkimų. Visiems žinoma, kad R.Paksas buvo išrinktas Prezidentu ne dėl jo nuopelnų, kurių jis neturėjo, ar dėl jo išsimokslinimo, kurio taip pat neturėjo, o gal dėl išmintingumo, kurio jo poelgiuose irgi nesimatė; taigi Lietuvoje įvyko keistas ir nesuprantamas reiškinys. Kalčiausias yra klaidingas komunistinis auklėjimas per 50 okupacijos metų, kai per tą laikotarpį mūsų žmonės buvo atpratinti nuo savarankiško protavimo ir logiško galvojimo, nes už juos galvojo „išmintingoji“ partija ir jos „genialusis“ vadas.

Žinoma, jog R.Paksas buvo išrinktas Prezidentu dėl šių priežasčių:

- milijoninių nelegalių lėšų, panaudotų reklamai propagandos tikslams, gautų iš Rusijos mafijos bendrovių, turinčių ryšius su nusikalstamu pasauliu;

- melagingos propagandinės reklamos, žadant padidinti pensijas, nors pensijų didinimas neįeina į Prezidento funkcijas bei galimybes;

- populistinės propagandos burbulų pūtimo, mulkinant ir klaidinant rinkėjus, nesugebančius atskirti grūdų nuo pelų;

- melagingos propagandos paskleidimas dėl tariamo Vilniaus banko bankroto, už ką kaltinamas buvęs prezidentas V.Adamkus, kandidatavęs į antrąjį rinkimų ratą – turint tikslą sumažinti jo autoritetą rinkėjų akyse;
- tamsiųjų (demoniškų) antgamtinių jėgų pasitelkimo per burtininkę, atvykusią net iš Gruzijos,

- paminant po kojų sąžiningumą, teisingumą ir kitas dvasines bei dorovines vertybes.

R.Paksas naudojo nelegalias nusikalstamojo pasaulio lėšas, įgaudamas pranašumą prieš savo varžovą, apėjo veikiančius įstatymus, apgaudamas rinkėjus ir viešąją opiniją; tapo apgaviku ir melagiu, prarado moralinę teisę būti tautos Prezidentu, tačiau per apgavystę ir tikrosios tiesos nuslėpimą buvo išrinktas… Dabar, kada iškilo aikštėn jo sukčiavimas, R.Paksas prarado teisę likti šalies Prezidentu ir privalėtų pats atsistatydinti, kad nebeerzintų savo tautos, kurios nėra vertas kaip apgavikas.

Nebuvo sąžiningai bei teisingai atsiskaityta už rinkimų metu propagandai panaudotas lėšas, kurias R.Paksas gavo iš nusikalstamos veiklos rėmėjų, o rinkimų komisija neatliko savo pareigos – sąžiningai patikrinti esamą medžiagą, nesiėmė priemonių, papildomų paaiškinimų, nors buvo akivaizdžiai matyti, jog rinkimų propagandai buvo išleista žymiai daugiau negu parodyta R.Pakso ataskaitoje – į viską buvo žiūrima pro pirštus.

Visiems buvo akivaizdu, kad pretendentas į Prezidento postą R.Paksas negalėjo turėti tiek lėšų, kiek buvo iššvaistyta rinkimų kampanijos metu, bet rinkimų komisija į tai rimtai ir atsakingai nereagavo.

Rusijos slaptoji žvalgyba jau daugelį metų rezgė naują voratinklį Lietuvoje, kad kaip nors sutrukdytų jos stojimui į NATO ir ES. Prieš Prezidento rinkimus R.Paksas buvo surastas Rusijos žvalgybos kaip jai tinkamas asmuo į Lietuvos Prezidento postą, nes sutiko priimti siūlomas paslaugas rinkimų kampanijos metu. Pradėta rinkimų kampanija negailint lėšų, o apie išdavas mes jau žinome. Kad R.Paksas užkibo ant kabliuko, - nesuprato ar nenorėjo suprasti J.Borisovo apgavysčių, – tai jau Prezidento atsakomybė bei kaltė ir dabar jis turi atsakyti už pasekmes, nes pakliuvo į Rusijos mafijos ir žvalgybos voratinklį. Visa tai rodo R.Pakso nesugebėjimą logiškai galvoti. Visi turime suprasti, kad veltui milijonais niekas nesišvaisto!

Dabar Lietuvoje susidarė padėtis, kuri ir turėjo susidaryti – tai nemažos dalies mūsų rinkėjų neišmaningumas išrenkant R.Paksą į Prezidento postą ir paties R.Pakso beprincipingumas.

Nepaisant, kad ir koks nemalonus mums, lietuviams, būtų dabartinis R.Pakso nusižengimas prieš tautą, tai laikini, praeinantys dalykai ir nereikėtų to tragizuoti. Privalome tai ištverti ir ateityje būti budrūs, nepasiduoti papirkimams nerealiais pažadais – turime žinoti, kad iš tuščio ir Saliamonas negali pripilti!

R.Paksas, kaip Prezidentas, privalo siekti tautos vienybės, visus jos gyventojus vertinti vienodai, nepaisant jų politinių ar religinių įsitikinimų. Tuo tarpu matome priešingas jo tendencijas, kai siekiama supriešinti Lietuvos žmones, kas netarnauja tautos labui, o vien mums priešingos Rusijos žvalgybos interesams. Užuot dirbęs konstruktyvų darbą, veikia priešingai: važinėja po miestelius ir rajonus, skatina žmonių supriešinimą.

Jeigu R.Paksas pats nesusipranta ir nepasitraukia iš savo posto, privalo būti nušalintas per apkaltos procesą.

Stasys BARTULIS
Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija